Почетна Магазин Занимљивости Модна икона и у 98. години

Модна икона и у 98. години

30
0

Свјетски позната модна икона Ирис Апфел, која је напунила 97 година, потписала је уговор с једном од најистакнутијих свјетских агенција за моделинг“IMG Models“. H

Ирис је позната по својој краткој, бијелој коси, огромним наочалама и гомили накита, али и по томе што је била задужена за дизајн ентеријера Бијеле куће, и то за вријеме девет предсједника, од 1945.

Апфел се тако придружила младим модним иконама Ђиђи Хадид (Gigi), Жизел Бундшен (Gisele Bundchen), Лили Олдриџ (Lily Aldridge) и Халими Аден.

„Веома сам узбуђена. Никад нисам имала овако доброг агента“, рекла је Ирис приликом потписивања уговора, нагласивши како се овај ангажман догодио ненадано.

Иначе, дизајнерица свјетског гласа 2005. године постала је прва жива особа која је изложила своју одјећу и прибор у Музеју умјетности“Metropolitan“ .

Свијет је одушевио документарац о њеном животу, који је редитељ Алберт Мајзелс (Maysles) 2014. објавио на „Netflixu“, а 2018. године објављена је и биографија њеног пребогатог живота, коју потписује Харпер Колинс (Collins).