Почетна Вијести На данашњи дан прије тачно годину дана напустио нас је Небојша Глоговац

На данашњи дан прије тачно годину дана напустио нас је Небојша Глоговац

49
0

На данашњи дан, тачно годину дана од када нас је Небојша Глоговац напусто многе колеге сјећају се великог глумца. Овим поводом Жарко Лаушевић упутио је писмо Небојши, које вам у цјелости преносимо:

Драги Глоги,

Читам твоју поруку од прије неки дан: “Знам да ће бити добро… Причаћемо… Само мало да прође ово лудило… Што кажу, Срби памте до четвртка, тако да се чујемо за викенд, а до тада, ево ти пар вицева…” Јесенас смо, чекајући превоз на аеродрому у Бостону, правили планове да нешто радимо заједно. Рекао си “радићемо сигурно или овдје или тамо”. Онда ти је стигла порука и поскочио си као мало дијете: “Добио сам награду у Лондону!”. Била је то награда за најбољег глумца престижног европског фестивала. Сви смо, понијети тим осјећајем великог поноса, одиграли посљедње извођење “Хадерсфилда”. И те ноћи сам те, као и на цијелој канадско-америчкој турнеји, гледао на сцени, са стране, нем од среће што присуствујем једном чудесном предавању и давању себе глуми какво никада раније нисам видио – написао је Жарко и наставио:

Моја настарија кћерка је годинама имала свог омиљеног и најбољег глумца. Онда ми је једног дана бојажљиво изјавила:

Тата, ти више ниси мој најбољи глумац!”. “Ах, ко је тај што је чеду моме помутио разум?” – промуцах неког патетичног Шекспира из сјећања. “Небојша Глоговац…” – скрушено ми признаде. Загрлих је. “Па, он је и за мене најбољи глумац” – признах и ја њој.

Лакнуло јој је. И због тебе је отпутовала из Чикага с нама у Бостон да поново одгледа представу.

Глоги, од када сам чуо за твоју бољку, кренуо сам нешто да пишем за нас. Па да одиграмо… или овдје или тамо.

И чекам да се чујемо… за викенд.

Твој Жарко.