Почетна Вијести Откривамо вам 8 природних препарата уз помоћ којих ће вам херпес...

Откривамо вам 8 природних препарата уз помоћ којих ће вам херпес са усана јако брзо нестати

57
0

Око двије трећине одраслих свијетске популације има проблем са херпесом на уснама. Једном када овај вирус херпеса уђе у тијело он никада не нестаје јер просто наставља да живи у нервним ћелијама.

Добра вијест је та што већина људи никада не испољи симптоме, али они код којих се јаве буду веома болни и упорни. Ово су само неки од начина на које можете да се ријешите симптома херпеса, а који су при том потпуно природни и једноставни за практиковање.

Бијели лук

Нанесите директно бијели лук на грозницу.
Има јак природни антимикробни потенцијал и помаже код отока и убрзава вријеме зацијељења. Може директно да се аплицира на грозницу, а ако га користите у раној фази може да спријечи настанак плика.

Есенцијална уља

Пеперминт и уље чајног дрвета има антивирусно, антибактеријско и антисептичко дејство и може да спријечи настанак и пуцање плика. Потребно је само пар капи ових уља и кашичица кокосовог уља које ћете нанијети на грозницу уз помоћ туфера.

Витамин Ц

Јачање имунитета и витамин Ц су одлични за борбу против грознице на уснама.

Балзам на бази лимуна

Овакав балзам је одличан природни лијек за херпес, а уколико га наносите редовно може да скрати процес зацијељења за пола.

Алое вера

Алое вера – одлична је за регенерацију коже.
Веома је дјелотворна и антибактеријска, а како грозница није узрокована бактеријама аплицирање алое вере може да спријечи настанак било какве инфекције.

Сладић

Коријен сладића се дуго година користи као производ за зацијељење јер садржи сладићеву киселину која се сматра антивирусном. Ставите га директно на грозницу.

Ехинацеа

Једна је од веома моћних стимулатора имуног система што је најпотребније за спречавање пада имунитета.

Витамин Е

Обнавља оштећену кожу и подстиче стварање нових станица. Можете да аплицирате витамин Е директно на оштећену кожу или да једете храну богату овим витамином.