Почетна Градски таласи Градске приче „Тројка из блока“ и у 2019. години наставља са хуманитарним акцијама

„Тројка из блока“ и у 2019. години наставља са хуманитарним акцијама

83
0

У Источној Илиџи, у селу Младице живи породица Мекић. Захваљујућу успјешном турниру и пројекту „Тројка из блока“ у Источном Сарајеву који је одржан  прошле године, родитељима Брану и Свјетлани Мекић и њиховим кћеркама Сари, Софији, Сњежани и Сандри опремљена је и адаптирана кућа у укупној вриједности од 6,491.01 КМ.

Стара кућа у којој су живјели била је покривена канцерогеним салонитом који је, мимо тога што је нездрав, увелико дотрајао и почео да прокишњава. Накнадно је уз кућу дограђено купатило које није имало кровни покривач ни олуке. Ради тога је купатило било пуно влаге због којег су плочице почеле отпадати.Око куће нису биле постављене дренажне цијеви, а на једној страни куће није било ни тротоара, влага је захватила обје спаваће собе што је за дјецу и њихово здравље било штетно, поготово у зимском периоду.По завршетку турнира у Источном Сарајеву и у договору са Браном и Свјетланом уложено је пуно труда и том приликом су прикупљена средства за грађевинске радове који би довели у ред стару кућу.Љиљана Симанић, волонтерка из Удружења 4 плус се придружила акцији и помогла око проналазака  материјала и проналаску најповољнијих понуда. „Прво је штетни салонит уклоњен па се кућа и уједно и купатило покрило лимом. Стављени су нови олуци са чиме се ријешило прокишњавање и даље пропадање куће.Купљена је фракција и цијеви, а Бране и његов отац су обавили радове и ријешили дренажу која ће воду, која се до сада слијевала у кућу, одвести даље. Тако су ријешили проблем влаге коју су до сада имали у собама“,истакла је Симановићева.Купљеним материјалом за адаптацију купатила ријешена је влага у њему а уједно и у кухињи.  На грађевински материјал и радове је потрошено укупно 6,491.01 КМ донација и они су завршавају пред зиму 2018. године.У међувремену је Љиљана,волонтерка иу Удружења 4 плус успјела наћи посао најстаријој Сари у кухињи једног ресторана иако и даље дјевојка иде у школу. Ујутру иде на часове а поподне на посао и тако доприноси својој породици.Неизмјерна захвалност донаторима Хуманитарне организације Срби за Србе, а посебно учесницима спортско-хуманитарног турнира „Тројка из блока“ у Сарајеву који су препознали потребе те породице и који су несебично донирали довољно средстава да се радови заврше на задовољство свих нас а и на задовољство те дјеце којој ће бити много љепше и угодније живјети у свом дому исказала је Љиљана Симанић, из Удружења 4 плус.У знак захвалности Софија нуди своју чоколадицу свим „чикама и тетама“ који су им помогли.

„Тројка из блока“, Удружење 4 плус и остали донатори и даље ће наставити са оваквим активностима, који људе чине срећним, јер како кажу, „Наше мало, њима значи много“.