Насловна Најновије Акција „Коде“: Притвор затражен за осам осумњичених

Акција „Коде“: Притвор затражен за осам осумњичених

1399
0

Окружно јавно тужилаштво у Источном Сарајеву затражило је мјере притвора против ухапшених у акцији „Коде“: Б.Р., Б.М. Д.Б., А Х., Д.Ц., Е.М., И.Ц. И Д.П.

Како је саопштено из Тужилаштва, приједлог је упућен Окружном суду у Источном Сарајеву, а осумњичене терете да су починили кривична дјела неовлаштена производња и промет опојних дрога, недозвољена производња и промет оружја или експлозивних материја и прикривање.

Иначе, акцијом је било обухваћено 15 особа, приведено 14, али су неки од њих након испитивања пуштени да се бране са слободе.

Подсјећамо, полицијска акција кодног назива „Коде“ која је вођена на основу информација добијених анализом „Скy“ апликације усмјерена је против групе лица која се сумњиче да су већ дужи временски период на подручју Источног Сарајева договарали куповину, дистрибуцију и новчану исплату различитих врста дрога, те на тај начин противправно стекли имовинску корист у вриједности од 2.750.000 КМ.

– Разлози за предлагање мјере притвора за лица Б.Р., Б.М., Д.Б., А.Х., Д.Ц., Е.М., И. Ц. и Д. П. састоје се у томе да постоје околности које указују, на опасност од бјекства осумњичених да постоји опасност да ће исти боравком на слободи имати прилику и утицати на свједоке, те уништити, сакрити, измијенити доказе или трагове важне за кривични поступак те да постоје околности које оправдавају бојазан да уколико се осумњичени нађу на слободи, исти ће поновити извршење истог кривичног дјела, или да ће учинити друго кривично дјело за које се може изрећи казна затвора од 3 године или тежа казна – наводе из Тужилаштва.

ИЗВОРсрна
Претходни текстСлава Храма Светог великомученика Георгија у Миљевићима
Сљедећи текстЈуговић: Јасна је порука – бранимо Српску и њену имовину