Насловна Најновије Акција „Магнет“: Претреси на више локација због злоупотребе положаја

Акција „Магнет“: Претреси на више локација због злоупотребе положаја

101
0
Припадници Агенције за истраге и заштиту БиХ од јутрос на подручју Сарајева врше претресе стамбених и помоћних објеката и покретних ствари на више локација због сумње да су почињена кривична дјела удруживање ради чињења кривичних дјела и злупотреба положаја или овлаштења.
 

Претреси у оквиру акције „Магнет“ врше се по налогу Кантоналног суда у Сарајеву и под надзором Тужилаштва Кантона Сарајево, а у сарадњи са Федералном управом полиције и Министарством унутрашњих послова Кантона Сарајево, саопштено је из СИПА.

Aкција СИПА-e у Сарајеву: Осумњичени бивши премијер, министар и директор

Полицијски службеници агенције за истраге и заштиту (СИПА), данас су, у склопу оперативне акције “Магнет”, на подручју Сарајева започели претресе стамбених и помоћних објеката и покретних ствари на више локација.

Наведене активности, како су навели у СИПА, спроводе се због постојања основа сумње да су почињена кривична дјела удруживање ради чињења кривичних дјела и злоупотреба положаја или овлашћења прописана Кривичним законом ФБиХ.

– Претреси се врше по налогу Кантоналног суда у Сарајеву и под надзором Кантоналног тужилаштва Кантона Сарајево а у сарадњи са Федералном управом полиције и Министарством унутрашњих послова Кантона Сарајево -додали су у СИПА.

Портал Кликс сазнаје да су предмет акције јавне набавке на Клиничком центру Универзитета у Сарајеву.

Осумњичени су бивши директор КЦУС-а Фарис Гавранкапетановић, бивши премијер Кантона Сарајево Фикрет Мусић (СДП), бивши кантонални министар здравства Златко Вуковић (СДП) и радница КЦУС-а Муведета Чедић.

Гавранкапетановић је био на челу КЦУС-а скоро 12 година, до 2012. године.

Мусић је био кантонални премијер од 2011. до 2012. године, а у истом периоду је Вуковић био на челу Министарства здравства.

Тужилаштво Кантона Сарајево је раније сумњичило Гавранкапетановића да је у периоду од 2004. до 2010. године несавјесним пословањем оштетио КЦУС за 23,5 милиона марака јер је, између осталог, склапао штетне уговоре у поступцима јавних набавки.

Тужилаштво га још сумњичи да је у КЦУС незаконито запослио 260 особа, да је са појединим упосленицима закључивао менаџерске уговоре те да је прикривао губитке у пословању клинике. Тужиоци су га теретили да је таквим поступцима остварио имовинску корист.

ИЗВОРРтрс
Претходни текстСастанак „осморке“ и ХДЗ-а
Сљедећи текстМундијал: Четвртфинални мечеви за викенд