Насловна Најновије АМС РС: Поледица у вишим предјелима, преко мостова и надвожњака

АМС РС: Поледица у вишим предјелима, преко мостова и надвожњака

33
0

У већем дијелу РС вози се по влажним или мокрим и клизавим коловозима, а током ноћи, због пада температура скрећемо пажњу на формирање поледице у вишим предјелима, преко мостова и надвожњака, те на прилазу тунелима.

Возаче упозоравамо на учестале одроне земље или камења на коловоз на свим дионицама усјецима и поред камених косина, а посебно издвајамо дионице: Сарајево – Фоча, Фоча -Шћепан Поље и Вишеград – Устипрача. Савјетујемо опрезну вожњу и напомињемо да је посједовање зимске опреме законски обавезно.

-Због реконструкције раскрснице на укрштању Улице Цара Лазара и магистралног пута МI-115 дионица Соколац-Подроманија, измјењен је режим у одвијању саобраћаја. (до 31.12.2022.)

На мосту Краља Александра у општини Рудо, на путном правцу М II-507 Бродар-граница РС/РСР (Рудо) забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 км/час.

-Због активираног клизишта, саобраћај се на дионици маг. пута Фоча-Горажде, у мјесту Филиповићи (на самој линији разграничења), одвија отежано, једном саобраћајном траком.

-У току су радови на реконструкцији магистралног пута М-I 111, дионица Брод на Дрини (Фоча)-Хум (Шћепан Поље), због чега је измијењен режим одвијања саобраћаја и постављена привремена саобраћајна сигнализација. (Предвиђено је да радови трају до 31.12.2022. год).

-Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини-ГП Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

 На магистралном путу М-18, дионица Брод на Дрини-граница БиХ/ЦГ (Шћепан Поље), забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона. (Рјешење Мин. саоб. и веза 13.03/345-103-1/15, од 11.12.2015). 

На ГП  у БиХ  нема дужих чекања на прелазак границе.

ИЗВОРАМС РС, РУЦЗ, фото Глас Српске
Претходни текстИсточно Сарајево: Отварање Међународног фестивала поезије за дјецу и младе
Сљедећи текстРепублика Српска: Рођене 33 бебе – 19 дјевојчица и 14 дјечака