Насловна Најновије Андрићград: Одржано предавање „Хришћански одговор на изазов вјештачке интелигенције“

Андрићград: Одржано предавање „Хришћански одговор на изазов вјештачке интелигенције“

62
0
Људи морају да постану свјесни опасности које доноси вјештачка интелигенција, речено је на предавању под називом „Хришћански одговор на изазов вјештачке интелигенције“, које је у Андрићграду одржао доктор социолошких наука и парох храма Светог Александра Невског у Београду Оливер Суботић.
 
 

Истакнуто је да Црква не одбацује оно што је корисно у концепту вјештачке интелигенције, али оно што забрињава је будући концепт „мислећих машина“ које неће бити под контролом људске цивилизације. Насупрот томе Црква на ову појаву може да утиче тако што ће обликовати људе са јасном визијом и јаким карактером, који ће имати критички однос према технологијама.

– Оно на чему негдје инсистирам јесте да мало више обратимо пажњу на окупацију унутрашњег простора , јер мислим да су унутрашњи простори у нашем бићу итекако нападнути и да морамо да размишљамо како да их одбранимо, молитвом. То је број један. Човјек који има живу молитвену сферу у животу и који има оживљену умносрдачну молитву, он ће знати за сваки конкретно случај да се одбрани – истакао је свештеник Оливер Суботић.

ИЗВОРРТРС
Претходни текстЕмисија „Пулс града“, 1.6. (Видео)
Сљедећи текстПослије подне киша, понегдје могућ град