Насловна Најновије Апел за помоћ из Неретвице – одсјечено 100 домаћинстава, 200 људи без...

Апел за помоћ из Неретвице – одсјечено 100 домаћинстава, 200 људи без струје, воде и лијекова

37
0

Мјештанин са подручја Неретвице код Коњица Семир Хакаловић, упутио је апел за помоћ становницима овог краја гдје је, како је навео, одсјечено 100 домаћинстава и најмање 200 људи који су без струје, воде и лијекова.

Хакаловић је рекао Срни, да је на овом подручју потпуно одсјечено више села у којима је 200 становника, те да за њих више не постоји путна комуникација која је спајала Сеоницу, Вишњевце и тај дио Бутуровић Поља.

„Проблем је што људи овдје немају лијекова и немају хране. Шокиран сам стањем у Доњој Јабланици, али зашто се Оружане снаге БиХ са хеликоптерима нису укључиле у помоћ одсјеченим селима Неретвице? Апокалипса је код нас, свједоче томе фотографије које ћу вам послати. Апелујем да нам се помогне“, рекао је Хакаловић Срни.

Он је рекао и да градоначелник Коњица и надлежне службе чине све што је у њиховој моћи, али да нису у стању одговорити свим потребама.

Према његовим ријечима, медији и јавност нису довољно обавијештени о ситуацији на овом подручју.

„Треба јавност знати да и ту постоје људи којима треба помоћ. Требају нам лијекови, медицинске екипе комплетној Неретвици“, рекао је Хакаловић.

Незапамћено невријеме је у ноћи између 3. и 4. октобра у дијеловима Федерације БиХ однијело људске животе и направило велику материјалну штету.

ИЗВОРсрна, фото EPA-EFE/NIDAL SALJIC
Претходни текстТродневна жалост у Јабланици због страдалих у поплавама
Сљедећи текстТрнинић дочекао спасилачке тимове МУП-а Србије