Насловна Вијести Источно Сарајево Башевић: Подизање оптужнице против предсједника Републике Српске је чисто политички мотивисано

Башевић: Подизање оптужнице против предсједника Републике Српске је чисто политички мотивисано

349
0

Посланик у Народној Скупштини Републике Српске Страхиња Башевић, закључио је да подизање оптужнице против предсједника Републике Српске, Милорада Додика и директора Службеног гласника Републике Српске, Милоша Лукића, је чисто политички мотивисано, с обзиром на то од кога долази, заправо представља одликовање предсједнику Додику за непрестану и досљедну вишедеценијску борбу за очување Републике Српске.

-Ово није удар на Милорада Додика, већ напад на институцију предсједника Републике Српске, који је легитимно изабран вољом народа, удар на највише законодавно тијело Републике Српске и остале институције само зато што су радили у интересу свог народа и поштовали Устав.

Башевић је навео да je Република Српска  навикла на борбу са колонијалистичким приступом Запада, који покушава да српском народу наметне своја правила како да живи у својој држави, да наметне своје законе, а обезвриједи легитимно изабрано руководство Српске кроз пробошњачке елементе. За разлику од оних који подржавају колонијалистички приступ западних земаља према Републици Српској наметањем човјека којег називају високи представник, а који нема легитимитет да представља било кога, српски народ има апсолутно увјерење, вољу и снагу да издржи све притиске као што се и кроз историју супростављао страним окупаторима.

-Тежња и настојање колонизатора је да кроз страног држављанина који нема ни легитимитет, ни легалитет на основу кога би црпио овлашћења високог представника да Србима наметну начин како да живе, да се одрекну властитог развоја, чак и елементарних права.

-Наставићемо у Народној скупштини Републике Српске и на осталим нивоима власти наше Републике да доносимо и проводимо одлуке које ће недвосмислено да имају само један циљ, а то је вјечни живот наше Републике Српске и њеног народа. Историја ће нам бити свједок да се свим срцем боримо на исправној страни – истакао је Башевић.

ИЗВОРПосланик у Народној Скупштини Републике Српске Страхиња Башевић
Претходни текстИсточно Ново Сарајево: У току омладински 3×3 турнир у уличном баскету(Видео)
Сљедећи текстИсточно Ново Сарајево, Владо Георгијев одржао спектакуларан концерт на Тргу Републике Србије (Видео)