Насловна Вијести Сервисне информације Без застоја и посебних ограничења

Без застоја и посебних ограничења

40
0

На већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ /ФБиХ/ саобраћај је умјереног интензитета и одвија се без застоја и посебних ограничења, саопштено је из Ауто-мото савеза /АМС/ Републике Српске.

Због радова, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута граница Републике Српске /Бакрачуша/ – Невесиње један.

Режим саобраћаја измијењен је и на дионици магистралног пута Ивањска – Шарговац због изградње приступне саобраћајнице на магистрални пут.

Због деминирања, повремених обустава саобраћаја од 7.00 до 17.00 часова, има на дионици магистралног пута Миљевина-Брод на Дрини један, у мјесту Избишно у општини Фоча. У Миљевини су тридесетоминутне обуставе и 15 минута пропуштања возила. Деминирање ће трајати до 10. јула.

На дионици пута од Шипова ка Купресу сутра ће, због минирања стијена, од 11.30 до 14.30 часова потпуно бити обустављен саобраћај у мјесту Стројице, на регионалном путу Р-415 Шипово-Ново Село, према Купресу.

На дионици магистралног Брод-Оџак, на локалитету мјеста Полој и Лијешће, због деминерских радова, од 8.00 до 16.00 часова биће повремених обустава саобраћаја у интервалима 30 минута обуставе и 15 минута пропуштања. Радови су планирани до 31. јула.

Због деминирања повремених обустава саобраћаја биће и на дионици магистралног пута Шамац један-Гребнице, на локалитету Гребнице-Тишина у периоду од 8.00 до 14.00 часова.

На дионици магистралног пута Приједор-Козарац саобраћај се одвија уз измијењен режим вожње, ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута Бањалука-Приједор.

Због изградње разводне мреже водовода измијењен је режим саобраћаја на дијелу магистралног пута Челинац-Котор Варош и на регионалном путу Челинац-Укрина.
Предвиђено је да радови трају до 25. јула.

На дионици магистралног пута Руданка-Добој један измијењен је режим саобраћаја ради искључивања и укључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на Коридору „Пет це“ од моста Руданка до тунела Путниково брдо два.

Због активираног клизишта, саобраћај се одвија отежано једном траком на дионици магистралног пута Фоча – Горажде, у мјесту Филиповићи на линији разграничења.

Због бројних одрона и опасности од клизишта, на магистралном путу Брод на Дрини – гранични прелаз Хум/Шћепан Поље путничка возила саобраћају отежано, док је за теретна возила саобраћај обустављен.

Превоз вангабаритног терета кретаће се на путевима: Станић Ријека-гранични прелаз Брод, ганични прелаз ФБиХ/Република Српска Станић Ријека-Дервента-гранични прелаз Брод, гранични прелаз ФБиХ/Република Српска Станић Ријека-гранични прелаз Брод и Угљевик-граница Републике Српске/ФБиХ Бањ Брдо-Станић Ријека-ауто-пут-Бањалука-Приједор-гранични прелаз Република Српска/ФБиХ Копривна.

Из АМС-а возаче моле да на овим путним правцима возе опрезније и да поштују упутства овлаштених лица из пратње.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе веће од 30 тона на надвожњаку на дионици магистралног пута Клашнице два – Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-граница БиХ/Црна Гора/Шћепан Поље/ забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса премашује 16 тона.

У ФБиХ на магистралном путу Бихаћ-Босански Петровац /дионици Рипач-Дубовско/ данас од 13.00 до 14.00 и од 16.00 до 17.00 часова биће обустављен саобраћај, а алтернативни правац је Бихаћ-Босанска Крупа-Крњеуша-Босански Петровац.

Због санације на вијадукту „Клопче“ на дионици ауто-пута А-1 Зеница сјевер-Зеница југ, саобраћа се претицајном траком, док су возна и зауставна трака затворене за саобраћај.

У току је деминирање на магистралним путевима Церик-Лончари /
на дионици Церик-пијаца „Аризона“/ и Босански Брод-Оџак /на локалитетима Полој и Лијешће/. Радним данима од 8.00 до 16.00 часова на снази су получасовне обуставе саобраћаја, уз 15 минута пропуштања возила.

Због радова, саобраћа се спорије и на путевима Житомислићи – Почитељ, Доњи Вакуф – Травник, Жепче – Зеница, Бихаћ – Босански Петровац и Шамац – Орашје.

На граничним прелазима у БиХ задржавања нису дужа од 30 минута.

До 30. септембра отворен је гранични прелаз Крстац на путном правцу Гацко – Никшић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Српској рођено 30 беба
Сљедећи текстДанас сунчано и топло, поподне наоблачење