Насловна Најновије Без застоја на путевима

Без застоја на путевима

33
0

Саобраћај се јутрос, уз повољне услове за вожњу на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ одвија без застоја и посебних ограничења, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Због бушачко-минерских радова биће повремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома „Рогоушићи“ у мјесту Пале, до 19. јула у трајању од пет до седам минута.

Због минерских радова на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента, општина Пале, биће повремених обустава саобраћаја два пута дневно у трајању од пет до седам минута.

Због минерских радова на каменолому „Грапска-Костајница“ до 8. јула биће привремених обустава саобраћаја на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница.

На дионици магистралног пута Добро Поље-Миљевина, саобраћај се одвија успорено, једном траком, наизмјеничним пропуштањем возила.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном траком. Саобраћај регулише привремено постављена сигнализација, а брзина кретања возила ограничена је на 30 километара на час. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 30 тона.

Ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на Коридору „Пет це“ од моста Руданка до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој.

Због радова, на магистралном путу Рача-Бијељина у рејону Балатуна, саобраћа се успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња, прилагођена стању и условима на путу.

До 12. маја ради бушачко-минерских радова биће привремена обустава саобраћаја на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице између 7.00 и 16.00 часова у трајању од два пута по пет до седам минута.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Поводом Дана побједе над фашизмом, 9. маја, биће забрањен превоз експлозивних материја у друмском саобраћају на подручју Републике Српске.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На Мосту краља Александра у општини Рудо, на путном правцу Бродар-граница /Рудо/ забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

На магистралном путу Кључ-Сански Мост, на улазу у Сански Мост, саобраћај је обустављен и преусмјерен на обилазницу.

На граничном прелазу Иваница појачана је фреквенција возила на излазу из БиХ, док на осталим граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Каракај, код Зворника, забрањен је саобраћај за возила преко пет тона највеће дозвољене масе која се преусмјеравају на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак. 

ИЗВОРртвис
Претходни текстСахрана попа Жуће у порти Храма у Миљевићима
Сљедећи текстБориша Симанић поново тренира