Насловна Најновије Без проблема у саобраћају

Без проблема у саобраћају

40
0

Саобраћај се на већини путева у Републици Српској и Федерацији БиХ јутрос одвија без застоја, уз повољне услове за вожњу, а понегдје, у котлинама и дуж ријечних токова мјестимично има слабије магле, саопштено је из Ауто-мото савеза Српске.

Повећан је број мотоциклиста и бициклиста, посебно у градским центрима.

На дионицама у усјецима и поред камених косина могући су одрони.

Због изградње кружне раскрснице на подручју града Требиња обустављен је саобраћај на укрштању улица Вука Мићуновића и краља Петра Првог. Предвиђено је да радови трају до 22. маја, а путничка возила ће бити преусмјеравана околним градским саобраћајницама, а теретна возила преко 3,5 тона и аутобуси пропуштани периодично кроз зону извођења радова јер за њих нема могућности алтернативних праваца градским саобраћајницама.

Због бушачко-минерских радова биће повремених обустава саобраћаја на дионици магистралног пута Љубогошта-Сумбуловац-Подроманија, на локалитету каменолома „Рогоушићи“ у мјесту Пале до 19. јула у трајању пет до седам минута.

Због минерских радова на дијелу магистралног пута Подроманија-Доња Љубогошта, на локалитету Хан Дервента, општина Пале, биће повремене обуставе саобраћаја до 10. јула, два пута дневно од пет до седам минута.

До 12. маја ради бушачко-минерских радова биће привремена обустава саобраћаја на магистралном путу Сарајево-Фоча, дионица Трново-Миљевина у кањону ријеке Бистрице између 7.00 и 16.00 часова у трајању од два пута по пет до седам минута.

Привремених обустава саобраћаја биће и на дионици регионалног пута Добој-Модрича, у мјесту Костајница, због минирања на каменолому „Грапска-Костајница“ до 8. јула.

Због оштећења моста на магистралном путу Саставци-Устипрача саобраћај се одвија једном траком и регулише га привремено постављена сигнализација, а брзина кретања возила ограничена је на 30 километара на час. На мосту је забрањен саобраћај за возила чија дозвољена маса прелази 30 тона.

Због реконструкције дионице магистралног пута Брод на Дрини /Фоча/-Хум/Шћепан Поље/ измијењен је режим у одвијању саобраћаја.

Ради укључивања и искључивања механизације ангажоване на изградњи ауто-пута на Коридору „Пет це“ од моста Руданка, укључујући мост, до тунела Путниково брдо два, измијењен је режим саобраћаја на дионици магистралног пута Руданка-Добој.

На магистралном путу Градишка-Козарска Дубица, на улазу у Орахову, због активираног клизишта, саобраћај се одвија успорено.

Због радова на путном правцу Рача-Бијељина у рејону Балатуна саобраћа се успорено, једном траком. На истом путном правцу, због оштећења коловоза и повећане фреквенције теретних возила, неопходна је опрезна вожња.

Забрањен је саобраћај за теретна возила укупне масе преко 30 тона, на надвожњаку број 238 на дионици магистралног пута Клашнице два-Шарговац у мјесту Трн, ради несметаног одвијања саобраћаја и безбједности учесника у саобраћају.

На Мосту краља Александра у општини Рудо забрањен је саобраћај за моторна возила укупне масе преко 10 тона, док се за путничка возила ограничава брзина кретања на 20 километара на час.

На дионици магистралног пута Брод на Дрини-Шћепан Поље забрањен је саобраћај за сва возила чија укупна маса прелази 16 тона.

Почели су санациони радови на магистралном путу Тузла-Калесија, у насељу Миљановци, због чега се сваког дана, осим недјеље, од 8.00 до 17.00 часова саобраћа наизмјеничним пропуштањем возила.

У току је санација клизишта на дионици магистралног пута Тарчин-Коњиц, у дужини од 100 метара, због чега је саобраћај регулисан семафорима – наизмјеничним пропуштањем возила. На овој дионици у току је и полагање цјевовода, због чега је саобраћај на мјесту радова успорен.

На граничним прелазима јутрос нема дужих задржавања.

На граничном прелазу Каракај код Зворника забрањен је саобраћај за возила преко пет тона највеће дозвољене масе. Таква возила преусмјеравају се на нови мост Братољуб у Братунцу и на гранични прелаз Рача, док аутобуси могу користити гранични прелаз Шепак.

Претходни текстУ Српској рођено 18 беба
Сљедећи текстСара Ћирковић европска шампионка!