Насловна Најновије Бициклима до Хиландара за малог Марка

Бициклима до Хиландара за малог Марка

95
0

Предсједник бициклистичког клуба из Братунца Перица Кузман, са пријатељима Срђанoм Божићем из Зворника, те Ненадом Премовићем и Бранком Милојевићем из Краљева, кренуће 31. јула на поклоничко и хуманитарно путовање бициклом на Свету Гору, у манастир Хиландар.

Овим подухватом, како је наведено на Фејсбук страници „Деспотовина“, ови људи не желе само себе духовно да окријепе и испуне, већ и да помогну једно од многобројне дјеце која чекају оздрављење.

Слика

Возиће за малог Марка Радивојшу, који је рођен 2020. године и болује од болести „лептира“ – булозне епидермолизе, која значи живот у боловима и физичку ометеност, а особама обољелим од ове болести често су дијагностификовани смртоносни облици рака коже.

– Марко је, ипак, само дијете и њему морамо сви помоћи – поручили су.

Током бициклистичке вожње, која је планирана око десетак дана, они ће проћи кроз многе градове Србије, Македоније и Грчке, носећи мајице са Марковом фотографијом и бројем 1524, који сви из Србије могу послати као СМС поруку на број 3030.

– Молимо све хумане људе доброг срца да помогну и пошаљу барем један СМС. Наше мало Марку значи много. Пошаљимо поруку 1524 на број 3030. Помозите малом Марку коме је помоћ заиста потребна – поручили су Перица, Срђан, Ненад и Бранко.

Слика

 

ИЗВОРФејсбук/Деспотовина
Претходни текстОбнова Старог моста – подсјетник на богату разноликост регије и преданост миру
Сљедећи текстШокантна сазнања: Хајризи планирао нападе на високе званичнике Српске