Насловна Најновије Божовић: Исказ К.К. води ка осуди Кецмановића

Божовић: Исказ К.К. води ка осуди Кецмановића

143
0

Данашње свједочење К.К, починиоца злочина у Основној школи Владислав Рибникар, води ка осуди његових родитеља Миљане и Владимира Кецмановић, рекао је новинарима након суђења пуномоћник оштећеник Огњен Божовић.

– Питања која су постављања су била усмерена на утврђивању мотива злочина, али сматрам да његов исказ иде у правцу који ће водити ка осуди – рекао је Божовић.

Оцијенио је да је ово суђење једно од најстрашнијих којима је присуствовао у каријери.

Пуномоћник оштећених Зора Добричанин Никодиновић је рекла да је данашње испитивање малолетника корисно за расвјетљавање злочина од 3. маја, додајући да се сазнало доста битних детаља.

Марко Јанковић пуномоћник оштећених је на питање да ли је малољетник свејдочио из посебне просторије у судници или из саме суднице, рекао да је суд у потпуности примјенио закон и да само посебно осјетљиви и заштићени свједоци бораве у тој просторији, док К.К. није ни једно ни друго.

Ирина Боровић бранилац Кецмановића тврди да се ни у овом ни у другим поступцима неће сазнати разлоге због којих се злочин десио.

– Ти разлози су дубоко негдје у души дечака који је овај злочин извршио – рекла је она и додала да је он живео један нормалан живот са аспекта свих оних га познају.

Током суђења малољетног К.К. су испитали судија, пуномоћници оштећених и један члан породице убијеног дјетета, а испитивање ће се наставити 17. октобра.

Овај поступак се води против родитеља дјечака Миљане и Владимира Кецмановића, као и инструктора стрељане у којој је малолетник, како се сумња, учио да пуца.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текст“Дани отворених врата” у Матичној библитеци Источно Сарајево (Видео)
Сљедећи текстУ сриједу облачно с кишом, уз краткотрајно разведравање