Насловна Најновије Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској

Божовић: Привредно позиционирани и у граду Источно Сарајево и у Српској

55
0

Бројни успјешни привредни субјекти послују у општини Источна Илиџа и отворено је неколико стотина радних мјеста због чега је ова локална заједница задовољна привредним позиционирањем у граду Источно Сарајево и у Републици Српској, рекао је начелник општине Маринко Божовић.

Божовић је изјавио Срни да кроз развој пословних зона и предности близине сарајевског тржишта успијевају да доводе одређене привредне субјекте у општину, прије свега оне које нису традиционално биле везане за Источно Сарајево.

– Мислим да смо у посљедњих неколико година направили конкретне резултате и отворили неколико стотина радних мјеста – истакао је Божовић.

Он је нагласио да је Источна Илиџа поносна на пословне зоне „Од моста до моста“ и „Радуловац“, као и на покушај да се на магистралном путу, који је назвао кичмом општине, отвори што више привредних и пословних објеката који ће запослити већи број радника.

Божовић каже да је веома тешко у садашњим условима наћи довољно квалитетне радне снаге, тако да посао проналазе и лица из других општина и из регије, што је додатни допринос за цијели регион.

Он је подсјетио да су се у Источној Илиџи у посљедњих неколико година смијестиле двије производне фирме које се баве производњом ПВЦ и алумињских прозора и врата, а једна од њих цијелу производњу извози на америчко тржиште.

ИЗВОРКатера
Претходни текстНа данашњи дан основана Војска Републике Српске
Сљедећи текстДодик: Јасеновац највећи подземни град који Срби имају (ФОТО/ВИДЕО)