Насловна Најновије Божовић: Тражимо поновно бројање гласова у Костајници

Божовић: Тражимо поновно бројање гласова у Костајници

149
0

 Из СДС-а су најавили да ће од Централне изборне комисије /ЦИК/ БиХ тражити поновно бројање гласова са локалних избора у Костајници, јер сматрају да је њихов кандидат за начелника општине Владимир Ћопић оштећен.

Члан Главног одбора СДС-а Маринко Божовић рекао је да је, према прелиминарним резултатима ЦИК-а, Ћопић у односу на свог противкандидата имао 12 гласова мање.

„Цијенимо да је тих 12 гласова у односу на укупан број бирача изашлих на изборе /2.630/ и гдје имамо 152 неважећа листића од којих је 83 потпуно празно, и те како могуће стићи поновним пребројавањем гласачких листића“, рекао је Божовић на конференцији за новинаре у Источној Илиџи.

Он тврди да је Ћопић остварио регуларну изборну побједу, која је, како каже, оспорена неправилностима у Општинској изборној комисији и да за то постоје материјални докази.

Ћопић је рекао на конференцији за новинаре да СДС, одлуком ЦИК-а, није имао право ни на једног члана бирачког одбора, него само на посматраче, којих, како каже, није било довољно да адекватно одговоре задатку.

Он је тврди да се број освојених гласачких листића пребројаних у Костајници разликује од броја утврђеног у Центру за бројање у Сарајеву.

Божовић и Ћопић су рекли да СДС нема већих примједби на изборне резултате у осталим локалним заједницама у Републици Српској

ИЗВОРсрна
Претходни текстВучић: Постоје ствари које ЕУ замјера Србији, али је Фон дер Лајен увијек спремна да саслуша нашу страну (ВИДЕО)
Сљедећи текстРапоред рада дежурних апотека недјељом у Источној Илиџи