Насловна Најновије Болница: Фицо у стабилном, али и даље тешком стању

Болница: Фицо у стабилном, али и даље тешком стању

52
0
Љекари су током ноћи успјели да стабилизују стање словачког премијера Роберта Фица послије јучерашњег атентата у граду Хандлови, али оно је и даље тешко, саопштила је данас директорка болнице у Банској Бистрици Миријам Лапуникова.
 

Фицо је хоспитализован, а два љекарска тима оперисала су словачког премијера пет сати.

– Тренутно се предузимају даље радње за побољшање његовог стања – рекао је словачки министар одбране Роберт Калињак.

Словачки министар унутрашњих послова Матуш Шутај Ешток затражио је данас од потпредсједника Владе Томаса Тарабе сазивање националног Савјета безбједности, а Влада ће одржати сједницу.

Министар унутрашњих послова је обавијестио да ће појачати заштиту политичара и појединих медија, преноси словачки та3.

Министар је то изјавио на конференцији за новинаре у болници у којој је Фицо оперисан послије јучерашњег атентата у граду Хандлови, у којем је тешко повријеђен кад је нападач пуцао у њега пет пута, послије чега га је полиција одмах привела.

Премијер је у веома тешком стању пребачен у болницу у Банској Бистрици.

Словачки медији су пренијели да је нападач 71-годишњи писац Јурај Цинтула, али Министарство унутрашњих послова и полиција још увијек нису потврдиле те наводе.

Матуш Шутај Ешток рекао је да је напад на Фица био политички мотивисан и да је нападач одлуку о томе донио након предсједничких избора прије више од мјесец дана.

На друштвеним мрежама кружи видео-снимак на којем се види Цинтула у ходнику, са повредом главе, како говори „Не слажем се са политиком владе“.

ИЗВОРртрс
Претходни текстДачић: Ухапшено једно лице због пријетње угрожавања безбједности предсједника Србије
Сљедећи текстКошарац: Што више једностраног приступа, мање је БиХ