Насловна Најновије Бора Ђорђевић: Захваљујем Републици Српској за признање

Бора Ђорђевић: Захваљујем Републици Српској за признање

55
0

Рок музичар, пјесник, фронтмен групе „Рибља чорба“ Борисав Бора Ђорђевић, захвалио је Републици Српској за Орден части са златним зрацима, којим га је одликовао предсједник Републике Српске Милорад Додик, нагласивши да ово признање има велики значај.

„Веома сам почаствован. Желим да се захвалим Републици Српској на овако великом оредну“, рекао је Ђорђевић Срни.

Он је навео да то није признање само за њега и пјесничку браншу, већ и за његове колеге које се баве пјесничком умјетношћу.

„Песничку, музичку уметност је неко осудио на изумирање и ово признање има још већи значај“, каже Ђорђевић.

Објашњење да је Орден добио за дугогодишњи признати јавни рад и достигнућа у музичком стваралаштву, допринос ширењу популарног музичког правца и умјетности, Ђорђевић је истакао да му прија малтене више од саме награде.

„Поговото сада када некаква вештачка интелиогенција буквално убија стварање уметности, креацију, индивидуалност, све што је људско, то признање има посебну драж“, рекао је Ђорђевић.

Он је нагласио да нови албум чека три године на „неког нормалног издавача који неће имати робовласничке уговоре“.

„Недавно смо на концерту у Бањалуци и на свим осталим концертима свирали нове песме и веома је охрабрујуће да су прихваћене веома добро као старе песме“, додао је Ђорђевић.

Он је рекао да ће наставити да пише најбоље што знам и умије. „То је једино што могу да обећам. Живела Србија и живела Република Српска“, рекао је Ђорђевић.

Предсједник Републике Српске Милорад Додик, одликовао је поводом Видовдана, крсне славе Војске Републике Српске, појединце за признати јавни рад, заслуге и достигнућа у области политике, друштва, хуманог рада, као и постхумно 13 доктора и 50 бораца.

За дугогодишњи признати јавни рад и достигнућа у музичком стваралаштву, допринос ширењу популарног музичког правца и умјетности, Орденом части са златним зрацима одликован је Борисав Бора Ђорђевић, рок музичар, пјесник, главни вокал и текстописац рок састава „Рибља чорба“ из Београда.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДанас вруће, небо замућено због сахарског пијеска
Сљедећи текстМандић: Наставак Свесрпског сабора могао би да буде на Петровдан у Црној Гори