Насловна Најновије „Бошњаци желе БиХ само за себе“ (ВИДЕО)

„Бошњаци желе БиХ само за себе“ (ВИДЕО)

38
0
БиХ, која је предвиђена Дејтоном, састављена је од два ентитета и у одлучивању учествују три народа, изјавио је предсједник Републике Српске Милорад Додик на конференцији за новинаре.
 

Додик је нагласио да су за Српску небитни закључци скупа „Босна је наша-босанска“ у Сарајеву.

– Свако има право да се бори за свој идентитет, али не на штету других народа. Лажу да је БиХ босанска. Шта је њихова интенција? Они желе БиХ само за себе – рекао је предсједник Српске.

Додик је навео да и министар одбране у Савјету министара Зукан Хелез говори о набавци дијелова и хеликоптера, иако за то нема ни одлуке, али ни новца у буџету.

– Немате хеликоптера испод 20 милиона евра. У буџету је предвиђено толико марака. Сада показује неки дрон. То је чисто рушење БиХ. Ти квази босански или бошњачки интелектуалци желе само да нестане српски и хрватски народ у БиХ. За нас нису важни њихови захтјеви. Нема посебног коментара. Нека наставе борбу за њихов идентитет. Ови са стране који гледају, надам се да ће уједначити критеријуме – поручио је Додик.

Према његовим ријечима, нико нема ништа против било каквог окупљања или исказивања става, али да је позиција српског народа и Српске веома јасна.

Предсјендик Српске је указао на „двоструке аршине јер су у једном случају Срби они који руше Дејтон, док су други који се окупљају на исти начин прогресивци и доносе неку нову енергију“, истакавши да је за Српску то небитно.

ИЗВОРртрс
Претходни текст“Трново 2024”: „Е-Sports“ и „Кафе бар Ера“ убједљиви у групи Д, а „Ajax“ из Никшића и Невесиње у групи Ц (ФОТО)
Сљедећи текстРеаговања на резолуцију о Јасеновцу – нови талас антисрпске хистерије