Насловна Најновије Братунац: Награђени ученици генерације и “Вуковци“

Братунац: Награђени ученици генерације и “Вуковци“

80
0

Начелник општине Братунац Лазар Продановић, данас је организовао пријем за ученике генерације, носиоце Вукове дипломе и ђаке који су остварили добре резултате на републичким такмичењима из братуначких основних школа и Средњошколског центра.

Захвалнице и по 200 КМ добили су ученици генерације Средњошколског центра Братунац Бојан Спајић, те ученици генерације три братуначке основне школе Матија Танасић, Уна Атељевић и Минела Омеровић.

Ученици који су носиоци Вукове дипломе за одличне резултате у школовању награђени су са захвалницама и новчано по 150 КМ.

Ђаци који су се пласирали и учествовали на регионалним, републичким и међународним такмичењима награђени су захвалницама и новчаним износима од 100 КМ појединачно.

Награђено је укупно 36 ученика.

Продановић је честитао ученицима на постигнутим резултатима и зажелио им успјех у даљем школовању и такмичењима.

„Ви сте најбољи промотери наше општине и желимо да вас мотивишемо да наставите учење и такмичење истим интензитетом као и до сада. Општина ће у наредном периоду издвајати већи износ средстава за ове награде, али и стипендирање студената, те стварати услове да се они враћају у своје мјесто и добијају запослења“, поручио је Продановић.

Према његовим ријечима, планирано је да сви свршени средњошколци из Братунца који упишу факултете овог љета добију општинске стипендије.

Он је истакао да су успјеси ових ученика понос свих у Братунцу и да очекује да ће они бити корисни и угледни чланови ове заједнице.

Шеф Одсјека за друштвене дјелатности ове општине Оља Чучић честитала је награђеним ученицима на постигнутим резултатима и захвалила за бројне радости које су приуштили становницима ове општине својим успјесима и побједама на разним конкурсима и такмичењима.

Ученик генерације Основне школе „Бранко Радичевић“ Матија Танасић захвалио је за бригу и подршку општине најбољим ђацима, изразивши задовољство што општина цијени њихов рад и резултате и да је то мотивација за даљи рад и учење.

Он је већ уписао грађевинску школу у Братунцу, а жеља му је да заврши факултет техничких наука.

ИЗВОРсрна
Претходни текстТенисерка из Српске Сара Микача четврта на играма БРИКС-а
Сљедећи текстИ другој тенисерки из Републике Српске Анастасији Игњатић, четврто мјесто у Казању