Насловна Најновије Братунац: Одиграна представа “Три мачка и закопано благо“

Братунац: Одиграна представа “Три мачка и закопано благо“

136
0

У препуној сали Дома културе у Братунцу, вечерас је одиграна представа „Три мачка и закопано благо“, у оквиру Фестивала дјечијег позоришта.

Публика, а посебно дјеца, уживали су у овој духовитој представи, коју су извели глумци Студија „Аплауз“ из Живиница.

Као и прве вечери фестивала, 9. фебруара, сала Дома културе била је пуна љубитеља позоришта, а наредну представу у оквиру овог фестивала извешће глумци Културног центра Шид, 23. фебруара. На програму је представа под називом „Принцеза и жаба“.

„Дис-театар“ из Зворника 1. марта ће извести представу „Јутро је паметније од вечери“, а Фестивал ће бити завршен 6. марта представом „Мај са Спаса“ у извођењу „Чича Мичиног позоришта“ из Београда.

Ово је први ревијални фестивал дјечијег позоришта у Братунцу, а организатори прижељкују да ће добити подршку да постане традиционалан.

Предсједник братуначког Удружења „Арт“ Ранко Јаковљевић рекао је да је циљ организовања овог фестивала унапређење и обогаћивање садржаја у области културе и афирмација младих глумаца у Братунцу, те њихово дружење и размјена искустава.

Јаковљевић је истакао да се, осим пет дјечијих представа које ће бити изведене у оквиру ове манифестације, организују и радионице израде лутака и сценографије за луткарске представе.

Радионицама руководи један од најбољих луткарских мајстора у Србији Цветин Аничић из Шида.

Организатори ове манифестације културе су Удружење „Арт“ и Дом културе Братунац, а подршку за организовање добили су од Министарства цивилних послова у Савјету министара БиХ.

ИЗВОРсрна, фото Радио Освит
Претходни текстДодик: Марфи прави проблем у договору у БиХ
Сљедећи текстСпоменко Гостић – дјечак који је схватио суштину борбе за слободу