Насловна Најновије Брнабић: Придружено чланство Приштине у ПС НАТО било би награда за насиље...

Брнабић: Придружено чланство Приштине у ПС НАТО било би награда за насиље над Србима

54
0

Предсједник Скупштине Србије Ана Брнабић упутила је писмо шефовима делегација чланица и придружених чланица Парламентарне скупштине НАТО, у којем је указано да би додјељивање статуса придруженог члана такозваној скупштини Косова представљало награду за Приштину која континуирано врши насиље и системску дискриминацију Срба на Косову и Метохији, као и за опструсање бриселског дијалога.

У писму се посебно скреће пажња на свеприсутно насиље и отворену системску, систематичну и континуирану дискриминацију Срба на Косову и Метохији, саопштено је из Скупштине Србије.

Истакнуто је да је некажњивост за масовне, етнички мотивисане нападе на Србе и неалбанско становништво, Српску православну цркву и имовину постала уобичајени и подразумевајући начин живота на простору Косова и Метохије.

Такође, указано је да су добро планирани, континуирани, систематски и широко распрострањени етнички мотивисани напади на српско цивилно становништво и имовину од привремених институција у Приштини и намјерно стварање неподношљивих услова за живот Срба и неалбанског становништва само за протеклих годину дана резултирали напуштањем Косова и Метохије више од 15 одсто српског становништва.

У писму је напоменуто да је међународној заједници и више него добро позната срамна чињеница да више од 11 година Приштина одбија да формира Заједницу српских општина.

Чланови делегације Србије у Парламентарној скупштини НАТО Наташа Јовановић, Горан Ракић и Зоран Драгишић састали су се јуче са вршиоцем дужности шефа делегације Азербејџана у Парламентарној скупштини НАТО-а Малахат Ибрахimgизи којој је такође уручено писмо Ане Брнабић.

Том приликом истакнута је чврста подршка Азербејџана суверенитету и територијалном интегритету Србије, наводи се у саопштењу.

На агенди прољећног засједања Парламентарне скупштине НАТО-а у Софији од 24. до 27 маја налази се између осталог и захтјев такозване скупштине Косова да постане придружени члан.

ИЗВОРСРНА
Претходни текстОрбан: У Бриселу у току припреме за улазак Европе у рат
Сљедећи текстПољски министар позвао на дугорочно наоружавање Европе