Насловна Најновије Брнабић: Срби са Косова и Метохије траже примјену споразума

Брнабић: Срби са Косова и Метохије траже примјену споразума

37
0

Премијерка Србије Ана Брбабић изјавила је данас да је примјена постојећих споразума једино што желе Срби са Косва и Метохије, те истакла да је Београд у разговорима са Приштином у Бриселу показао колико је дубоко посвећен миру, стабилности и компромису.

Брнабићева каже да Срби са Коосва и Метохије инсистирају на пуној владавини права, те да их је предсједник Србије Александар Вучић на синоћњем састанку још једном замолио да не насједају на провокације.

– Стабилност и мир су једино што може да обезбиједи простор за просперитет на западном Балкану. Тешко је то одржати, али смо до сада успијевали – рекла је Брнабићева на презентацији „Бијеле књиге“ Савјета страних инвеститора у Србији.

Говорећи о страним инвестицијама и ризицима за репутациони рејтинг Србије након избијања рата у Украјини и одлуке Београда да не уводи санкције Москви, Брнабићева је навела да је било проблема, али да су они ријешени.

– Спремили смо документ, који објашњава позицију Србије и послали га свима. Мислим да је тај документ био довољано јасан, па немамо одустајања од инвестиција. Напротив, сада имамо више инвестиција него у 2021. години, која је била рекордна. Изборили смо се за то да нам репутациони ризик не буде препрека за привлачење инвестиција – нагласила је Брнабићева.

ИЗВОРсрна
Претходни текстКолегијум за заказивање прве посебне сједнице у сриједу
Сљедећи текстПрва сензација на Мундијалу; Саудијска Арабија побиједила Аргентину