Насловна Најновије Бројни таленти Иве Шаровић, ученика генерације ОШ “Свети Сава“ у Рогатици

Бројни таленти Иве Шаровић, ученика генерације ОШ “Свети Сава“ у Рогатици

41
0

Ученик генерације у Основној школи „Свети Сава“ у Рогатици Ива Шаровић, добитница је „Вукове дипломе“ и једне од посебних диплома за најбоље ђаке у овој образовној установи, а на недавној Међународној олимпијади из руског језика у Нишу, била је међу првих пет.

Шаровићева је рекла Срни, да је на свечаности „Дан ученичких постигнућа“, добила и награде за више наставних предмета из којих је била међу најбољима.

Она навела да је учестовала на различитим нивоима такмичења из омиљених предмета, историје, математике, хемије, физике и руског језика.

Шаровићева је истакла да је за одлазак на Међународну олимпијаду у мају, имала велику подршку од наставнице руског језика у рогатичкој Основној школи Анке Васовић.

„Бити најбољи међу најбољима, учестовати на више такмичења и доносити награде за мене је посебан осјећај и шанса да своје родитеље и школу учиним поносним“, изјавила је Шаровићева.

Она каже да је одавно одлучила да упише Гимназију општег смјера у Рогатици, док сматра да је о будућем позиву након средње школе још рано говорити.

Регионално такмичење из физике – ЈУ Основна школа "Свети Сава" Рогатица

Директор Основне школе „Свети Сава“ Ивана Соколовић, уручила је на јучерашњој свечаности посебне дипломе ове школе за четири ученика деветих разред Јелену Балчаковић и Марка Косорића, за најбоље из наставног предмета руски језик и Иву Шаровић и Катарину Ђерић из физике.

Соколовићева је нагласила да су уручене награде ученицима који су остварили запажене резултате на различитим нивоима такмичења и који су име своје школе на најбољи начин представили ван општине, регије и Републике Српске.

Начелник општине Рогатица Милорад Јагодић, на овој свечаности уручио је прикладне новчане награде за осам „вуковаца“, међу којима је и ученик генерације.

На школској приредби „Дан ученичких постигнућа“ у Основној школи „Свети Сава“, ученици су се представили наступом школског хора, солиста, модерним плесним корегографијама, фолкором, рецитацијама и игроказом.

ИЗВОРсрна, фото илустрација FB
Претходни текстДодик: У свијету морате увијек имати некога ко вас брани
Сљедећи текстМузичка академија чувар историје, традиције и културе народа Српске