Насловна Најновије Број погинулих у пожару у згради у Валенсији порастао на 10 (ВИДЕО)

Број погинулих у пожару у згради у Валенсији порастао на 10 (ВИДЕО)

99
0

Број погинулих у пожару у стамбеној згради у Валенсији порастао је на 10, а градоначелница Марија Хозе Катала прогласила је тродневну жалост у том граду.

Како наводи Ел Паис, четири жртве су чланови исте породице – отац, мајка, трогодишња дјевојчица и новорођенче.

Шпански Центар за хитно информисање и координацију је саопштио да су четири повријеђене особе данас отпуштене из болнице, а да се на лијечењу и даље налазе два ватрогасца који указали прву помоћ жртвама.

Полиција је дошла је до четвртог спрата изгорјеле зграде у покушају да лоцира потенцијалне жртве, а ватрогасне и екипе хитне помоћи су такође на лицу мјеста, преноси Ефе.

Успостављено је неколико пунктова у Валенсији у циљу прикупљања информација и узорака ДНК рођака могућих жртава.

Шеф Истражног суда број 10 у Валенсији отворио је поступак за истрагу узрока и околности пожара и одредио тајност поступка у трајању од мјесец дана, како би заштитио полицијску истрагу и приватност жртава и њихових породица.

Премијер Шпаније Педро Санчез саопштио је да ће заједници бити пружена помоћ, као и да ће се радити на брзом прикупљању информација.

Експерткиња Естер Пућадес објаснила је да је полиуретан, који се користи за облагање фасада, елемент који се за сада сматра главним узроком брзог ширења пламена.

Пожар је избио у четвртак у послијеподневним часовима и за само пола сата захватио цијелу зграду са 14 спратова и 138 станова, а убрзо затим се проширио на сусједну зграду.

Пламен је прошао дуж цијеле фасаде, а неки дијелови зграде су одбачени неколико метара.

ИЗВОРТанјуг
Претходни текст„Пулс града“, 23.02.2024. године (Видео)
Сљедећи текстУПОЗОРЕЊЕ – Јак до олујни вјетар и обилне падавине у Херцеговини