Насловна Магазин Култура Весни Тривалић и Бранимиру Поповићу „Златни платан“

Весни Тривалић и Бранимиру Поповићу „Златни платан“

44
0

Десети Фестивал медитеранског и европског филма, у оквиру којег ће бити приказано 36 филмова из 20 земаља, биће отворен сутра у Требињу, а овогодишњи добитници награде „Златни платан“ су глумци Весна Тривалић и Бранимир Поповић.

Директор Фестивала Пеђа Милојевић рекао је на конференцији за новинаре да ће јубиларно издање Фестивала ове године бити одржано под мотом „Ноћ боје лаванде“, а свечано отварање биће у башти хотела „Платани“ сутра у 20.30 часова.

Милојевић је истакао да ће овогодишњи фестивал отворити Требињка Анкица Добрић, првак загребачког позоришта „Гавела“, а први пут ће овој манифестацији присуствовати и познати режисер Срђан Драгојевић, чији ће филм „Небеса“ бити приказан на Фестивалу.

Он је најавио да ће на Фестивалу ове године бити добар избор и документарних филмова.

„Премијерно ће бити приказан филм `Кључ` – врло занимљив трилер у којем ће бити представљена тема о деспоту Стефану Лазаревићу“, рекао је Милојевић.

Он је навео да ће на Фестивалу бити приказано 36 филмова из 20 земаља, међу којима су и остварења из Португалије, Малте, Египта, који нису често доступни домаћој публици, као и три краткометражна филма из Грчке.

Фестивалу ће присуствовати и некадашњи добитници награде „Златни платан“ глумци Тања Бошковић и Мето Јовановски.

Начелник Одјељења за културу, породицу, спорт и образовање града Требиња Слађана Скочајић рекла је новинарима да ће на Фестивалу бити представљена најновија остварења европског и медитеранског филма, те да се оно што је најбоље у овом граду одржава као традиција.

Филмови ће кроз пет дана трајања Фестивала бити приказани у башти хотела „Платани“, на љетњој сцени Дома младих, у Културном центру, у Музеју Херцеговине и хотелу „Свислајон индустри“.

Фестивал се одржава у оквиру манифестације „Требињско културно љето“.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ недјељу угодније него протеклих дана
Сљедећи текстТрново: Помен српским срадалницима из одбрамбено-отаџбинског рата (ВИДЕО)