Насловна Најновије Видић повукао кандидатуру за предсједника ФС Србије

Видић повукао кандидатуру за предсједника ФС Србије

133
0

– Пред нашим фудбалом су велики изазови. Много тога мора и може боље. Моја идеја је била и остала да окупим тим врхунских професионалаца који су кадри да те изазове ријеше квалитетније него можда ико у Европи. Нажалост, на сваком кораку пута ка томе да постанем предсједник ФСС ми је јасно стављено до знања да нам та шанса неће бити пружена. Овим путем желим да вас обавијестим да повлачим кандидатуру за предсједника ФСС – навео је Видић у саопштењу достављеном Тањугу.

Одговорност за рјешавање великих изазова који су пред нама је преузела иста група људи која их је и створила. Дефинитивно нисам оптимиста по питању тога шта ће урадити са приликом коју су приграбили и мислим да ће за четири године бити још теже него данас, истакао је Видић.

– Повлачење кандидатуре не значи да одустајем од српског фудбала. Вјерујем у свој тим и нашу визију, као и велику помоћ коју ћемо добити од наших пријатеља из врха европског и свјетског фудбала. Оно што нажалост није могуће да кренемо да радимо данас – мој тим и ја урадићемо, вјерујем, у блиској будућности. Сада то није могуће. Захваљујем се свима који су ме подржали у овом процесу, посебно свима који су ме подржали јавно упркос великим притисцима. Изузетно ми је драго да сам осјетио и велику подршку у народу, додао је Видић.

– Нажалост они не одлучују и немају право гласа. Желио сам да уједињујем а не разједињујем. Желио сам да будем рјешење а не проблем. Људи у српском фудбалу и већина делегата у Скупштини су одлучили „гласањем“ прије подношења кандидатуре, прије избора, и тако урушили кредибилитет и онако пољуљан прошлом изборном сједницом. Нису жељели да чују моје намјере и упореде тим који сам окупио, идеје које доносимо, са противкандидатом. За крај – поносан сам што смо показали да постоји млађа и другачија фудбалска Србија. Србија будућности – закључио је Видић.

Изборна скупштина ФСС одржаће се сутра од 14 часова, а једини кандидат за предсједника остао је Драган Џајић.

ИЗВОРртрс
Претходни текстЗа Милоша Божовића прикупљено око 40.263 КМ
Сљедећи текстСутра топло и вјетровито уз постепено наоблачење