Насловна Најновије Вишеград: Почела показно-тактичка вјежба МУП-а Републике Српске

Вишеград: Почела показно-тактичка вјежба МУП-а Републике Српске

76
0

Показно-тактичка вјежба под називом „Терористички напад на штићену личност“ Министарства унутрашњих послова /МУП/ Републике Српске, почела је данас у Вишегарду, у присуству ресорног министра Синише Карана.

Вјежби присуствују и режисер Емир Кустурица, начелник општине Вишеград Младен Ђуревић и бројне личности из политичког и друштвеног живота.

Остоја Савић из Центра за обуку МУП-а Српске, рекао је у обраћању, да је Центар основна организациона јединица МУП-а која врши обуку из области тактике, ватрене обуке, физичке обуке, заштите ВИП личности, алпинизма, као и снајперске обуке и контроле маса.

„Приоритетан задатак је обука припадника Специјалне анититерористичке јединице и Жандармерије, припадника обуке за обезбјеђење личности и објеката, као и полицијских службеника осталих организационих јединица унутар Министарства“, истакао је Савић.

Он је нагласио да је у току реализација напредне обуке за обезбјеђење штићених личности.

Srna | ПОЧЕЛА ПОКАЗНО-ТАКТИЧКА ВЈЕЖБА

У показној вјежби, коју припрема и организује Центар за обуку, учествују полицијски службеници Управе за обезбјеђење личности и објеката, припадници Специјалне анититерористичке јединице са Хеликоптерском јединицом и Ронилачким тимом, те припадници Полицијске управе Фоча.

Учествују и представници локалне заједнице Вишеград – туристички брод Андрићграда, Служба хитне помоћи, Ватрогасна јединица и Одјељење цивилне заштите Вишеград.

 

ИЗВОРсрна
Претходни текстНа амбасадама Словачке и Мађарске у Сарајеву осванули графити (ФОТО)
Сљедећи текстПутин: Сједињене државе гурају Европу у хаос