Насловна Најновије Више од 280 дјечака и дјевојчица на турниру у Фочи

Више од 280 дјечака и дјевојчица на турниру у Фочи

187
0

Додјелом златних медаља свим учесницима, на Градском стадиону у Фочи завршен је дјечији турнир „Играј фудбал, буди срећан“, на којем је учествовало више од 280 дјечака и дјевојчица нижих разреда фочанских основних школа „Веселин Маслеша“ и „Свети Сава“.

Турнир је трећу годину у низу организовао Фудбалски клуб „Сутјеска“, у сарадњи са основним школама, а златне медаље, осим ђака фудбалера, добиле су и њихове учитељице.

Тренер у школи фудбала и један од организатора турнира „Играј фудбал, буди срећан“ Душко Рашевић, истакао је да им је, када су прије три године покренули ову причу, основна идеја била да слободно вријеме дјеце испуне физичком активношћу и да их одвоје од негативних појава.

„Циљ је постигнут – дјеца су интернет, телефоне, рачунаре и видео игрице замијенили игром, дружењем и добром забавом. Срећан сам јер смо успјели да привучемо више од 280 дјечака и дјевојчица, њихових родитеља, који су се 10 дана дружили и размишљали само о фудбалу и могу рећи да су сви они побједници турнира“, рекао је Рашевић.

Предсједник Фудбалског клуба „Сутјеска“ Дарко Војводић, рекао је да је поносан што је овај клуб успио да окупи велики број дјеце.

Он је честитао тренерима школе фудбала и основним школама на одличној организацији турнира.

„Дјеца су мало одмакнута од интернета, вратила су се дјечијим играма, а опет је фудбал најбоља ствар која нас све чини срећним. На млађима свијет остаје, дјеца су дивна, а ми испред Фудбалског клуба се трудимо да поправимо инфраструктуру и да омогућимо дјеци да се правилно развијају“, рекао је Војводић.

Турнир је одигран на два мала терена са вјештачком травом, а учесници су били подијељени у пет категорија, од првог до петог разреда.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ Српској рођено 28 беба
Сљедећи текстИ данас блокаде путева широм Србије, док трају преговори у Влади