Насловна Најновије Вишковић: Одлука о захтјевима партија по завршетку консултација

Вишковић: Одлука о захтјевима партија по завршетку консултација

38
0

Мандатар за састав нове владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је да ће по завршетку консултација са представницима политичких партија које ће учествовати у извршној власти одлучити који су њихови захтјеви реални, а који нису.

Вишковић је рекао да су његове консултације са представницима политичких партија тек почеле и биће настављене наредне седмице.

„Тај први круг ће трајати готово цијелу идућу седмицу, а послије тога слиједе разговори са организацијама од општег интереса, привредницима и послодавцима, синдикатима, невладиним сектором из сфере борачко-инвалидске заштите и свима који су на неки начин корисници буџета Српске“, рекао је Вишковић.

Када буде завршен тај први круг, он је рекао да ће са јавношћу подијелити информације о томе шта су захтјеви и жеље група с којима се разговарало.

„Наравно да је било захтјева представника странака, али о томе шта је реално или није ћу одлучити када се завршим консултације“, рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци.

Он је рекао да Влада према Уставу има 16 министара, од којих је осам из реда српског, пет из бошњачког, а три из хрватског народа.

„Српска нема могућност да уводи нова министарства и морамо се уклопити у уставна ограничења“, рекао је Вишковић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстТри случаја вршњачког насиља током десет мјесеци
Сљедећи текстПогледајте листе српских делегата за Дом народа БиХ