Насловна Најновије Вишковић осудио напад на дјецу и родитеље из Републике Србије

Вишковић осудио напад на дјецу и родитеље из Републике Србије

49
0

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, осудио је напад на дјецу и родитеље из Републике Србије, током дјечијег регионалног фудбалског турнира у Сарајеву, приликом којег је нападнуто више и ножем рањен један од родитеља.

Премијер Радован Вишковић је затражио гаранцију њихове безбједности од Министарства унутрашњих послова Кантона Сарајево, и свих надлежних институција.

Предсједник Владе Радован Вишковић, позвао је на хитну реакцију Министарство унутрашњих послова Кантона Сарајево, и Кантонално тужилаштво Кантона Сарајево, на што брже расвјетљавње овог кривичног дјела, и процесуирање починилаца.

„Обзиром на дешавања која су се десила током новогoдишње ноћи, у којој је у Сарајеву на аутомобилима београдских регистарских ознака причињена материјална штета, и вечерашњи немили догађај јасно указују, да Сарајево постаје несигуран град за српски народ. Овим путем позивам све надлежне органе у Сарајеву, и цјелокупну јавност, на што бржу реакцију, и на конкретно предузимање мјера, проналажења и кажњавања починилаца овог немилог догађаја“, наводи се у реакцији предсједника Владе Републике Српске Радована Вишковића.

ИЗВОРВлада Републике Српске
Претходни текстНа ловачкој вечери у Вишеграду 350 ловаца из Српске и Србије
Сљедећи текстДачић: Тражимо од органа БиХ да казне нападаче на српску дјецу