Насловна Најновије Вишковић: Порука нелегалном Шмиту из Бијељине – нема преговора о имовини

Вишковић: Порука нелегалном Шмиту из Бијељине – нема преговора о имовини

86
0

Нелегалном Кристијану Шмиту вечерас из Бијељине, са скупа „Бранимо Српску“, поручујемо да се о имовини неће преговарати ни код њега нити у било којој амбасади, ни у Парламентарној скупштини БиХ, јер је имовина дејтонска категорија и припада ентитетима, поручио је предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић.

Вишковић је истакао да грађани овим скуповима штите Републику Српску и њене институције и да неће дозволити да било ко отме њене надлежности.

– Нелегални високи представник је у једном моменту јавно поручивао да ће наметнути закон о имовини и слао поруке да „државна имовина“ мора бити на нивоу БиХ, а прије неколико дана рекао је да неће наметати закон него да ће то доности ПС БиХ – рекао је он.

Вишковић је истакао да Република Српска жели БиХ у складу са Уставом и Дејтонским споразумом и да је руше они који руше овај споразум.

– Сигуран сам да ће порука из Бијељине бити иста као са свих скупова до сада – ми смо један мирољубив народ који поштује друге и само желимо да будемо поштовани и уважени – поручио је премијер Српске.

ИЗВОРртрс
Претходни текстСАД увеле санкције Ђокићу, Цвијетиновићу и Перовићу
Сљедећи текст„Бранимо Српску“ у Бијељини