Насловна Најновије Вишковић: Српска је увијек имала талентоване спортисте

Вишковић: Српска је увијек имала талентоване спортисте

62
0

Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић, изјавио је да је почаствован што ће се репрезентација Српске појавити на спортским играма БРИКСА-а у Руској Федерацији и истакао да је Српска увијек имала талентоване спортисте.

Он је изразио наду да ће се то показати и на спортским играма БРИКС-а, за које је оцијенио да су мале олимпијске игре.

Вишковић је навео да је Српска почаствована што је добила позив Руске Федерације и што има прилику да се нађе поред толико моћних и великих земаља БРИКС-а.

„Ово је велика привилегија да једна по величини, броју становника и територији мала Република Српска има прилику да се наша тробојка вијори поред тако великих земаља које су дивови у сваком смислу – спортском и економском“, рекао је Вишковић новинарима у Бањалуци гдје је вечерас присуствовао свечаности поводом одласка спортиста у Казањ.

Он је истакао да су предсједник и Влада Републике Српске, за спортисте који иду у Казањ обезбиједили спортску опрему, превоз, као и бесплатан смјештај и исхрану.

„Желим да живим у убјеђењу да ћемо направити неки значајан резултат, а то је у неку руку афирмација наших спортиста. Имаће прилику да се такмиче са својим колегама и да виде и у спортском и такмичарском смислу гдје су то спортисти Српске у овом моменту“, рекао је Вишковић.

Он је додао да је сигуран да ће неко од спортиста из репрезентације Српске направити каријеру након такмичења у Казању која ће бити на понос Српске.

Према његовим ријечима, спортистима из Републике Српске као њеним амбасадорима биће подијељени божури који симболизују српску традицију и српско постојање.

„Надам се да ће они оправдати све ово што Српска чини за њих. Морам указати на однос Руске Федерације према Српској – да се моћна Русија сјетила једне мале Српске да нам укаже ту част и каже да имамо отворен позив на играма БРИКС-а у Казању. Ово је почетак наше сарадње са БРИКСОМ“, нагласио је Вишковић.

Премијер Српске рекао је да је изражена спремност и очекивање да Српска учествује на јесен на састанку земаља БРИКС-а.

„Нама је довољно да смо ту и да смо посматрачи, да се нађемо на таквом мјесту. Ово је по мени још један историјски дан за Српску, да имамо толико поштовање и уважавање, да нас ван граница Европе и нашег Балкана људи позивају на тако велика такмичења. Свим нашим спортистима желим спортску срећу, да се у здрављу и срећи врате назад у Бањалуку и сигуран сам да ће оправдати наша очекивања и да ће донијети и бар неколико медаља са тог такмичења“, рекао је Вишковић.

Репрезентација Републике Српске ће од 12. до 23. јуна учествовати на спортским играма БРИКС-а у Казању, респектабилном такмичењу на којем је учешће потврдило 97 земаља.

ИЗВОРсрна
Претходни текстДодик: Избори за Европски парламент – очекиван “политички земљотрес“
Сљедећи текстДодик поносан на спортисте који ће представљати Српску на спортским играма земаља БРИКС-а