Насловна Најновије Вишковић: У БиХ постоје двоструки аршини

Вишковић: У БиХ постоје двоструки аршини

50
0
Предсједник Владе Републике Српске Радован Вишковић рекао је данас да у БиХ постоје двоструки аршини јер се у дијеловима ФБиХ виори шаховница посљедњих 30 година и то никоме не смета, а Бошњаци користе заставе које нису званичне заставе БиХ.
 

Вишковић је, у Народној скупштини Републике Српске, током расправе о Нацрту закона о допуни Закона о употреби заставе, грба и химне, рекао да би Српска требало прецизно да уреди кориштење обиљежја.

Вишковић је рекао да би се застава Србије са грбом Немањића, која би се негдје вијорила, протумачила као атак на суверенитет, а кад се вијори шаховница од Јабланице па надаље, то ником не смета.

Он је рекао и да је тачно да Бошњаци у Републици Српској и БиХ и данас користе заставе које нису званичне заставе БиХ.

– Не треба се љутити на другу страну, него себе мало више преиспитати. И ми треба да почнемо да примјењујемо исте принципе и да водимо неки свој живот не обазирући се на то да ли ће то некога мање или више нервирати. И не може бити – то ваше нама смета, нас вријеђа, а нас као не би требало вријеђати – рекао је Вишковић.

Он је изразио наду да ће до приједлога закона и у оквиру јавне расправе бити још корекција, уз нагласак да се максимално транспарентно уреди кориштење обиљежја, да не би неко непримјерно користио обиљежја.

ИЗВОРртрс
Претходни текстУтврђене измјене – из Кривичног законика брише се родни идентитет
Сљедећи текстОрганизација старјешина – додијељене повеље о унапређењу у почасни чин