Насловна Вијести Источно Сарајево Вишђе од 500 џудиста из 18 земаља на првој “Мајдов академији“

Вишђе од 500 џудиста из 18 земаља на првој “Мајдов академији“

100
0

Више од 500 џудиста из 18 земаља учествује на тродневној „Мајдов академији“, која је данас почела у Источном Новом Сарајеву у организацији свјетског џудо првака Немање Мајдова.

Мајдов је рекао да је веома поносан на своју прву академију и на то да је за 16 дана успио да скупи оволики број људи, додајући да је питање колико ће тек сљедеће године да буде учесника.

„Имамо четири олимпијске медаље, девет свјетских, педесет четири европске и захвалан сам свим људима који су дошли, мојим специјалним гостима, олимпијским и европским шампионима, што су ту да пренесу своје знање нашој дјеци, а то нема цијену, јер су они то знање стицали на тежи начин“, навео је Мајдов.

„Мајдов академији“, која је организована у оквиру манифестације „Љето у Источном Новом Сарајеву“, присуствовао је начелник ове општине Јован Kатић, који је истакао да је поносан што се један овакав догађај одвија на подручју Источног Новог Сарајева.

Kатић је навео да ће се општина, као и џудо клуб потрудити да буду добри домаћини, да се чује за Источно Ново Сарајево кроз ову академију, те да очекује да ће сљедеће године број учесника бити удвостручен.

Српски џудиста Алексадар Kукољ, двоструки олимпијац, изразио је задовољство јер је ту да подржи породицу Мајдов, те додао да је задовољан што се овдје окупио велики број љубитеља овог спорта, жељних да пренесу знање на млађе генерације и да међу њима стасају нови шампиони.

Европска шампионка Амандин Бушар, изразила је задовољство јер је ту да подијели искуство са млађим љубитељима овог спорта.

„Овде ми је лијепо, сви су ме лијепо дочекали, пријатељски и радујем се новом искуству“, рекла је Бушарова.

ИЗВОРсрна, РТВИС
Претходни текстОбезбиједити 1,5 милиона КМ за изградњу основне школе у Источном Новом Сарајеву
Сљедећи текстИ наредних дана сунчано и веома топло вријеме