Насловна Најновије Вук Драшковић непожељан на Палама

Вук Драшковић непожељан на Палама

231
0

Одборници Скупштине општине Пале једногласно су осудили изјаве политичара и књижевника Вука Драшковића, у вези са дешавањима током протеклог рата и прогласили га непожељном особом на подручју ове општине.

Предсједник Скупштине општине Дамјан Шкипина, рекао је да је Драшковић изговорио низ неистина о Палама, на рачун Срба у протеклом рату.

Шкипина је новинарима након сједнице, рекао да је закључак о проглашењу Драшковића непожељном особом, донесен као одговор на иницијативу предсједника Надзорног одбора Олимпијског центра „Јахорина“ Недељка Елека.

Елек је у допису Скупштини општине, навео да је Драшковић 2. октобра, гостујући у јутарњем програму Телевизије „Прва“, изјавио да је „гранатама са Пала убијено 1.000 дјеце у Сарајеву“, те да такве лажи наносе огромну штету овој општини.

„Уколико не будемо реаговали и оваквим људима јасно ставили до знања, да се не може лагати у јавном простору, оваквих изјава ће бити све више“, нагласио је Елек.

Елек је у иницијативи написао да су Пале туристички центар овог региона и да се не смије дозволити да овакви људи блате општину, становништво, али и огроман број посјетилаца и туриста који долазе овде.

„Проглашавањем Вука Драшковића персоном нон грата, послаћемо поруку и осталима, да прије него што изговоре неку такву лаж – два пута размисле“, поручио је Елек.

ИЗВОРсрна, фото Херцег ТВ
Претходни текстОд поноћи изборна тишина у Црној Гори
Сљедећи текстЗа Марка Павловића прикупљено 1,040 КМ (ВИДЕО)