Насловна Најновије Вулин: Велики дан за Српску и све Србе

Вулин: Велики дан за Српску и све Србе

40
0
“Честитам Народној скупштини Републике Српске и српској браћи свих вјера велики корак ка заједничкој будућности, јер ово је велики дан за Српску и све Србе“, рекао је потпредсједник Владе Србије и сенатор Републике Српске Александар Вулин. 
 
Истакао је да је Народна скупштина Републике Српске, без изузетка међу српским посланицима, изгласала нову заставу и химну.
 
Вулин је рекао да су тробојка са грбом Немањића и химна „Боже правде“, симболи јединства коме Срби теже вијековима.
 
– Оспорити право Српској да одлучује који симболи је одређују и представљају њене тежње и наде, значи оспорити право Србима да доносе демократске одлуке о себи. Народна скупштина Републике Српске је показала да се подвала покрајинског идентитета, који ће послужити за одвајање или супротстављање јединственој великој српској нацији, никада више неће примити међу Србима ван Србије. Ово је доказ да су Срби јединствен политички народ и да нас више ништа неће завадити и учинити плијеном великих. НСРС и српској браћи свих вјера честитам још један велики корак ка заједничкој будућности. Боже правде“ – поручио је Вулин, реагујући на то што је Народна скупштина Републике Српске усвојила Нацрт закона о употреби грба Немањића и химне „Боже правде“.
 
 
ИЗВОРсрна
Претходни текстЂоковић побиједио у другом колу Вимблдона и одмах сазнао име новог противника
Сљедећи текстПредстављен главни пројекат брзе цесте Бијељина – Соколац – Пале, РТВИС, 04.07.’24. (ВИДЕО)