Насловна Најновије Вулин: Нијемци су народ геноцида, а не Срби

Вулин: Нијемци су народ геноцида, а не Срби

64
0

Потпредсједник Владе Србије Александар Вулин, поручио је данас, да ће, колико год Нијемци и њихов шеф дипломатије Аналена Бербок, наметали резолуције, остати истина да су Нијемци народ геноцида, а Срби нису.

Вулин је навео да Њемачка, земља чије је средње име геноцид и Холокауст, силом покушава да убије савјест слободног свијета и да Бербокова као унука Валдемара одликованог, Хитлеровог сљедбеника пријети и уцјењује представнике земаља које неће да Србе прогласе геноцидним народом.

Према његовим ријечима, Аналена Бербок је дедина унука, навикла да се пред силом Трећег рајха или уједињене Њемачке стоји мирно, а предсједник Србије Александар Вучић је унук свог деде кога су убили њемачки савезници усташе, саопштено је из кабинета потпредсједника Владе Србије.

„И Александар Вучић неће стајати мирно пред немачком силом. Колико год Аналена наметне резолуција бившим и садашњим колонијама Немачке, остаће истина да је она унука нацисте, а Александар Вучић унук јасеновачке жртве, и истина да су Немци народ геноцида, а Срби нису. И нема силе која ће то променити“, поручио је Вулин.

Сједница Генералне скупштине УН, на којој би требало да буде разматран приједлог резолуције о Сребреници, чији је Њемачка спонзор, биће одржана сутра у Њујорку.

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстПочео протест испред зграде црногорске Владе због најављене подршке резолуцији о Сребреници
Сљедећи текстВучић: Српским жртвама се ставља жиг геноцидности