Насловна Најновије Вулин: Српско национално питање се мора рјешавати јединствено

Вулин: Српско национално питање се мора рјешавати јединствено

52
0

Срби су на Свесрпском сабору показали да се српско национално питање може рјешавати само као јединствен процес, рекао је потпредсједник Владе Србије Александар Вулин.

„Процес уједињења је започет и то се више не може зауставити“, истакао је Вулин у писаној изјави.

Он је навео да послије Свесрпског сабора више ништа не треба и не може да буде исто, као што није било ни послије резолуције о Сребреници.

Он је навео да је предсједницима Србије Александру Вучићу и Републике Српске Милораду Додику, пошло за руком да Срби постану јединствен политички народ, свјестан себе, својих интереса и простора на коме живе.

Он је напоменуо да је питање Косова и Метохије неодвојиво од питања Републике Српске, а да положај Срба у Црној Гори, није ништа мање значајан од положаја Срба у Сјеверној Македонији, Хрватској или Словенији.

Вулин је између осталог истакао да је Сабор потврдио колико је Српска православна црква суштински значајна за само постојање Срба, нагласивши да ниједан Србин не смије бити ван националног бића.

„Српски свијет је наша реалност и наш пут“, оцијенио је Вулин и „први пут изразио захвалност за све што су за српски народ учинили и Срби муслимани и Срби католици, исправљајући тако још једну наметнуту подјелу која је, уз подјелу на партизане и четнике, оставила најдубље и најтеже посљедице“.

ИЗВОРсрна, фото mup.gov.rs
Претходни текстСутра обиљежавање 32 године од страдања српских цивила у Чемерну
Сљедећи текстУ уторак промоција зборника “Хајдуци у српској историји и памћењу“