Насловна Вијести Вулин: У Хрватској усташа има више него довољно

Вулин: У Хрватској усташа има више него довољно

38
0

Министар унутрашњих послова Србије Александар Вулин, изјавио је да у „Хрватској усташа има и више него довољно, на мјестима гдје се доносе одлуке“.

Реагујући на наводе предсједника Хрватске Зорана Милановића, да у Хрватској нема усташа, Вулин је оцијенио да „усташа у Хрватској има више него довољно“ да се улице Миле Будака не укидају, да се кости убијене српске дјеце на Петровој гори преоравају и да се објављују књиге у којима се тврди да су Срби починили геноцид над Хрватима у Другом свјетском рату, саопштено је из Министарства унутрашњих послова Србије.

Вулин је навео да су тако у Хрватској одлучили да се доказаном, пресуђеном ратном злочинцу Бранимиру Главашу, врате чинови и одликовања, да је „Олуја“ и протјеривање и убијање Срба легитимна акција и да се убицама српске дјеце на Петровачкој цести не суди.

Spomenik Database | The Flower Monument at Jasenovac

Поводом Милановићева изјаве да ће лично водити предсједника Србије Александра Вучића у Јасеновац, те хрватског негирања да је у Јасеновцу побијено више стотина хиљада Срба, Рома и Јевреја, Вулин је поручио да нико не треба да Вучића води за руку у Јасеновац и да би било добро да се унуку јасеновачке жртве допусти да тамо оде сам, без пратње и помпе.

ИЗВОРсрна, фото Spomenik Database
Претходни текстНовим улагањима до цјелогодишње туристичке понуде НП Сутјеска
Сљедећи текстВласеница: Промоција збирке поезија “Христова јагњад“ (ВИДЕО)