Насловна Најновије Вучевић: Београд жели у ЕУ, али није вољан да раскине везе са...

Вучевић: Београд жели у ЕУ, али није вољан да раскине везе са Русијом и Кином

54
0

“Србија нема план „Б“ у односу на Европу, али није ни вољна да раскине блиске везе са Русијом и Кином“, рекао је предсједник Владе Србије Милош Вучевић на Стратешком форуму на Бледу.

Вучевић је на „Панелу лидера“ рекао да је Србија суверена, независна држава са главним циљем да постане пуноправна чланица ЕУ.

„То су наши национални и државни интереси на начин који сматрамо најбољим. Ми не радимо ништа иза кулиса, имамо другачије мишљење о санкцијама и не видимо како то помаже да се види крај у Украјини“, нагласио је Вучевић.

Он је подсјетио да су Србији уведене санкције током 90-их, те да не вјерује у политику санкција, нити да оне могу да донесу било какве резултате, али да вјерује да сви морају да теже да се нађе мирно рјешење и оконча рат у Украјини.

„Желим да нагласим да Србија у потпуности признаје територијални интегритет и суверенитет Украјине. Они су нам словенска браћа као и Руси. Украјина не признаје такозвану независност Косова, тако да имамо пуно поштовање за Украјину, као и за Русију“, истакао је Вучевић.

Он је оцијенио да пројекат ЕУ неће бити завршен без земаља западног Балкана, те да ниједно питање, економско, безбједносно или у вези са културом неће моћи да буде у потпуности ријешено, пренијели су београдски медији.

„Није фер за државе западног Балкана да смо негде у ћошку због геополитичког замаха рата у Украјини. Ми смо део Европе и треба да будемо и део Европске Уније“, поручио је Вучевић.

ИЗВОРсрна, фото Copyright TANJUG/ Bled Strategic Forum/ TADEJ KREFT
Претходни текстОпштина Трново обезбиједила по 500КМ првачићима
Сљедећи текстУ ОШ „Свети Сава“ и ОШ „П.П.Његош“ свечано дочекали првачиће, РТВИС, 02.09.2024. (ВИДЕО)