Насловна Најновије Вучевић: Знаћемо да сачувамо слободу и мир

Вучевић: Знаћемо да сачувамо слободу и мир

77
0

Министар одбране Србије Милош Вучевић је, као изасланик предсједника Србије и врховног команданта Војске Србије Александра Вучића, данас положио вијенац на Споменик Незнаном јунаку на Авали, код Београда, поводом Дана побједе над фашизмом у Другом свјетском рату.

Након што је уз интонирање химне Србије и свечани строј Гарде Војске Србије положио вијенац, Вучевић је у спомен-књигу уписао да ће Србија знати да сачува слободу и мир, саопштено је из Министарства одбране Србије.

„Бесмртним херојима, свима вама без обзира на идеолошке разлике и свим палим савезницима за свету слободу нашег народа, нека је вечна слава и хвала. Данас, када у тузи дочекујемо Дан победе, дубоко потресени трагедијом која нас је недавно задесила, инспирисани вашом вером и јунаштвом, заветујемо се да ћемо знати да сачувамо слободу и мир“, написао је Вучевић.

Данас се обиљежава Дан побједе над фашизмом у Другом свјетском рату, поводом завршетка рата и безусловне капитулације нацистичке Њемачке 9. маја 1945. године, као и Дан Европе – сјећањем на Декларацију француског министра спољних послова Роберта Шумана из 1950. године, која се сматра првим званичним кораком у настанку ЕУ.

ИЗВОРсрна, фото Курир
Претходни текст“Бесмртни пук“ стигао до бањалучког Трга палих бораца
Сљедећи текстЈуговић: 9.мај – симбол српске историјске храбрости