Насловна Најновије Вучевић са Боцан-Харченком: Резолуција о Сребреници не доприноси изградњи добрих сусједских односа

Вучевић са Боцан-Харченком: Резолуција о Сребреници не доприноси изградњи добрих сусједских односа

64
0

Предсједник Владе Србије Милош Вучевић данас је у разговору са амбасадором Русије Александром Боцан-Харченком истакао да је за Србију од стратешког интереса очување стабилности региона, као и да је нацрт резолуције ГС УН о Сребреници осјетљиво питање које не доприноси продубљивању сарадње и изградњи добрих сусједских односа.

Боцан-Харченко је пренио да Србија може да рачуна на чврсту подршку Русије у очувању свог територијалног интегритета и суверенитета, као и недвосмислену подршку на међународном плану по питањима од виталног интереса за земљу, саопштено је из Владе Србије.

Премијер је изразио захвалност Руској Федерацији на чврстом ставу у погледу територијалног интегритета и суверенитета Србије, као и на поштовању међународног права.

Он је истакао да је положај Срба угрожен одлуком приштинских власти о забрани употребе динара на Косову и Метохији, која у великој мјери отежава живот наших грађана у јужној српској покрајини и удаљава од дијалога Београда и Приштине.

Вучевић и Боцан-Харченко разговарали су поред осталог и о заједничким пројектима и економској сарадњи.

Боцан-Харченко је уручио Вучевићу честитку предсједника владе Руске Федерације Михаила Мишустина и пожелио много успјеха у раду нове владе.

ИЗВОРTanjug
Претходни текстВелики српски сабор заказан за 8. јун
Сљедећи текстСловачки премијер рањен у пуцњави; МУП: Ово је атентат