Насловна Најновије Вучевић: Србија ће помагати и штитити Републику Српску, свидјело се то некоме...

Вучевић: Србија ће помагати и штитити Републику Српску, свидјело се то некоме или не (ВИДЕО)

39
0

Србија ће помагати Републику Српску, штитити и вољети као нико други и као никога другог, свидјело се то некоме у међународној заједници или не, поручио је данас мандатар за састав нове Владе Србије Милош Вучевић.

Вучевић је истакао да Србији нико не може да забрани да воли Републику Српску, ни да наметне кривицу и стигму геноцидног народа, нити ће икада више Дрина бити ријека на којој се успоставља ембарго Срба против Срба.

Он је нагласио да је БиХ земља три конститутивна народа, међу којима је српски, те да њен интегритет Србија поштује и никада га није довела у питање нити ће то чинити.

– Свако ће увек у Србији имати саговорника уколико жели да ради на јачању дејтонске БиХ. Државе у којој ће се поштовати слово, а не произвољни дух Дејтонског мировног споразума из 1995. године. Држава у којој ће Република Српска моћи да остварује сва она права која следују и које српски народ жели да остваре – рекао је Вучевић у експозеу на сједници Скупштине Србије.

Он је нагласио да дубоко вјерује да је историјски договор Срба и Бошњака могућ и да Бошњацима жели све најбоље.

Вучевић је рекао да Србија никада није, нити ће оспоравати црногорску државност, наводећи да је Црна Гора држава која кроз историју није имала никог ближег од Србије и нема разлога да тако не буде поново.

– Иза нас су године вјештачки креираних подела, а испред нас су дани заједничке побједе – рекао је Вучевић.

ИЗВОРсрна
Претходни текстУ четвртак нестабилно са кишом, могућа појава града
Сљедећи текстРадионица “Мали баштовани” (Видео)