Насловна Најновије Вучић: Војска неће ући на Косово и Метохију

Вучић: Војска неће ући на Косово и Метохију

186
0

Предсједник Србије Александар Вучић поручио је данас да нема намјеру да нареди војсци да пређе административне прелазе са Косовом и Метохијом и да ће повући српске снаге из тог подручја, те нагласио да је лаж да Србија шаље војску на административну линију.

Вучић је нагласио да би ескалација сукоба била контрапродуктивна када је ријеч о жељи Србије да постане чланица ЕУ, те истакао да су упозорења Вашингтона несразмјерна јер се број припадника српских снага на терену смањује.

– Прошле године смо имали 14.000 људи у близини административне линије, данас имамо 7.500 и то ћемо смањити на 4.000 – рекао је Вучић за „Фајненшел тајмс“.

Он је рекао да Србија не жели сукоб.

– Зашто би ово било од користи за Београд? Која би била идеја? Да уништимо своју позицију коју смо градили годину дана? Уништити то за један дан? Србија не жели рат. Србија од тога не би имала користи јер би то угрозило њену позицију у преговорима са Приштином под покровитељством ЕУ – поручио је Вучић.

У сукобу са полицијом самопроглашеног Косова у недјељу, 24. септембра, у селу Бањска на Косову и Метохији страдали су Стефан Недељковић, Игор Миленковић и Бојан Мијаиловић, а погинуо је и једанполицајац.

ИЗВОРSrna
Претходни текстЏудо клуб Фамос из Источне Илиџе најуспјешнији клуб на државном првенству
Сљедећи текстПронађен мртав мушкарац у сарајевском насељу Храсно