Насловна Најновије Вучић: Конаковић потврдио да је циљ резолуције укидање Српске,

Вучић: Конаковић потврдио да је циљ резолуције укидање Српске,

76
0

Предсједник Србије Александар Вучић, рекао је данас, да је министар спољних послова у Савјету министара Елмедин Конаковић потврдио да је стварни циљ доношења резолуције о Сребреници, да се иде на укидање Републике Српске.

„Конаковић је потврдио сваку моју реч. Данима су говорили да неће то да раде и да је реч о Вучићевим лажима, а онда су се изнервирали и онда им је излетело све оно што у ствари мисле и желе“, рекао је Вучић за Телевизију Пинк.

Он је додао да су предлагачи резолуције и они који их подржавају након тога морали да доносе „бесмислене амандмане“.

Вучић је оцијенио да Црна Гора амандманима које је поднијела на резолуцију о Сребреници, покушава да опере савјест, због тога што ће гласати за ту резолуцију.

Предсједник Србије је најавио да сутра заједно са члановима делегације Србије путује у Њујорк, гдје ће имати низ састанака до четвртка, 23. маја, када је заказана сједница Генералне скупштине УН о резолуцији о Сребреници.

Он је указао да ће Србија у четвртак, 23. маја, знати ко су јој пријатељи у свијету, а ко су јој партнери.

„Сви који не буду гласали или буду уздржани су нам пријатељи, а остале ћемо третирати као партнере. Ниједним резултатом нећу бити срећан због последица које долазе, али ћу бити поносан, а уверен сам да ће и грађани Србије бити поносни на нашу борбу у УН“, рекао је Вучић.

Вучић је навео да се Црна Гора није договарала са Србијом о амандманима, већ са другим земљама.

Он је за ТВ „Пинк“ рекао да је јасно да је неко то радио да би опрао сопствену савјест и да ја најјадније у свему што Црна Гора ради, зато што тамошњи медији тврде да се Србија иживљава над Црном Гором.

„Није Србија нарушила интегритет Црне Горе и Повељу УН, већ су они нарушили наш. Није Србија донела резолуцију против Црне Горе, већ они учествују у доношењу резолуције против српског народа. Када смо рекли да тиме нисмо одушевљени, они су нас оптужили да вршимо агресију“, додао је Вучић.

Он је навео да ће ујутру у 7.00 часова кренути редовном линијом „Ер Србије“ за Њујорк, а прије пута састаће се са представницима Срба из цијелог региона, као и са патријархом Порфиријем у Храму Светог Саве, између пола шест и шест, када се очекује да патријарх одржи бесједу.

 

ИЗВОРсрна, фото илустрација
Претходни текстМиличевић: Нећемо учествовати на сутрашњем састанку, излазимо на изборе
Сљедећи текстПреминуо новинар Милован Бјељац