Насловна Најновије Вучић: Обезбиједити присуство српских снага на КиМ, очекујемо највеће притиске на Србију...

Вучић: Обезбиједити присуство српских снага на КиМ, очекујемо највеће притиске на Србију (ВИДЕО)

167
0

Предсједник Србије Александар Вучић у обраћању јавности, због посљедњих догађања на Косову и Метохији, изјавио да је указао међународним партнерима на безобзирност Приштине, поводом хапшења полицајца Дејана Пантића, са чијом је супругом Сузаном разговарао.

Усагласили смо текст који ћемо упутити команданту Кфора, којим ћемо затражити повратак наших снага безбједности на КиМ, најавио је Вучић.

– Наша борба тек предстоји, они су учинили све да онемогуће нормалан живот Срба на Косову и Метохији – поручио је Вучић.

Упутио сам писмо чланицама ЕУ које нису признале Косово“

Приштина је погазила Вашингтонски споразум у потпуности, пошто 15. децембра у Бриселу подноси захтјев за чланство у ЕУ.

– То је за нас веома непријатан догађај и кршење Вашингтонског споразума – истакао је Вучић.

Упутио је, каже, писмо предсједницима и премијерима пет земаља које нису признале самопроглашену независност Косова, јер пријем могу да траже само државе, а Косово то није.

– То су наши пријатељи, вјерујем да ће писмо нешто значити – додао је Вучић.

Он је навео да ће Србија и он бити изложени до сада највећим и најтежим притисцима споља и поручио да неће признати Косово, нити одустати од захтева за формирање ЗСО.

Вучић је истакао да су Срби 10 година поштовали договор и Бриселски споразум, док Албнаци нису и да сада Аљбин Курти каже да је захтев за формирање ЗСО у дијалогу дјетињаста жеља и да то можемо да добијемо само ако признамо Косово.

– Пошто ћемо бити изложени таквом притиску без обзира на цијену да ли да их признамо или допустимо улаз у УН – нисам толико глуп колико неким изгледам и нећу то привхатити. Не пада ми напамет, мораће да испуне оно што су потписали у Бриселском споразуму – истакао је Вучић.

Како је рекао, биће и он и цијела Србија изложени жестоким нападима и пристицима споља, не само хирбирдним ратом којем смо били изложени и до сада, већ до сада највећим и најтежим могућим пристицима.

– И то могу да очекујем већ од 17. децембра када буду преставници Њемачке, Француске, Америке и Брисела буду у Београду и када ми буду „објаснили“ како морамо да се понасамо и ако не шта ће да буду посљедице – рекао је Вучић.

ИЗВОРТанјуг
Претходни текстДраган Шкрба гост Источне трибине (Видео)
Сљедећи текстЂуревић: Срби из Републике Српске и Срби са Косова један народ (Фото)