Насловна Најновије Вучић: Од Сабора очекујем поруку јединства, биће донијете и важне одлуке (ВИДЕО)

Вучић: Од Сабора очекујем поруку јединства, биће донијете и важне одлуке (ВИДЕО)

45
0
Предсједник Србије Александар Вучић рекао је да очекује да ће са Свесрпског сабора који се сутра одржава у Београду бити послати порука јединства и најавио да ће бити донијето много важних одлука.
 

Он је рекао и да очекује да се пошаље порука и о политичком субјективитету српског народа у цијелом региону.

– есу ли Албанци као колективни политички субјективитет постигли значајне резултате у Сјеверној Македонији – јесу. А јесмо ли ми Срби постигли икакве резултате као политички субјективитет у Црној Гори – нисмо – рекао Вучић током представљања електромоторног кинеског брзог воза у Техничко-путничкој станици Земун.

Вучић је додао да не мисли да се треба мијешати у унутрашња питања других земаља, али да Срби морају да истакну да се не стиде свог порјекла и да се поносе својим родом.

– Тражићемо своја права каква имају сви други народи. Ништа више од тога. Нећемо да учествујемо ни у ратовима, ни у сукобима, ни у рушењу међународно правно признатих граница. Ни у чему од тога. Једино што желимо су права за наш народ, каква сви други имају – рекао је Вучић.

Он је додао да ће Србија питати словеначке партнере како је могуће да Срби који су највећа етничка група у тој замљи послије Словенаца немају статус националне мањине.

– А немају статус националне мањине да не би могли да остварају и своја друга колективна права. Али све на цивилизован, демократски начин – рекао је Вучић.

Вучић је најавио да ће много важних одлука бити донијето на сутрашњем великом Свесрпском сабору, међу којима ће бити и одлука двије влада о изградњи меморијалних центара у Београду и Доњој Градини.

– Биће добрих ствари, са приче ћемо прећи на дјела – рекао је Вучић новинарима приликом представљања новог електромоторног кинеског брзог воза Соко, на Техничко-путничкој станици Земун.

Најавио је да ће Србија уплатити 10 милиона евра за пут Бјељина-Сремска Рача, за који је већ преузела обавезу да ће га изградити.

– Људи мисле да је то само састанак Додика и Вучића, не – сваки министар ће примити свог партнера из Републике Српске – навео је предсједник Србије.

Свако је пронашао свог партнера коме ће да помаже и гдје ће да виде како ће моћи да раде у будућности заједно, рекао је Вучић.

Он је навео да ће бити по 1.000 људи из Србије и из Републике Српске из културноумјетничких друштава.

ИЗВОРтанјуг
Претходни текстЦвијановић: Сваки успјех Србије је и успјех Републике Српске; Рача: Сусрет делегација Српске и Србије – Мост који никада неће раздвојити братски народ (ФОТО/ВИДЕО)
Сљедећи текстУскоро продаја десет нових плацева у Новом насељу