Насловна Најновије Вучић: Поносан на Војску Србије, немамо офанзивне намере

Вучић: Поносан на Војску Србије, немамо офанзивне намере

48
0

Предсједник Србије Александар Вучић, изјавио је да је поносан на Војску Србије и њен озбиљан напредак, да ће улагања бити настављена, али да офанзивне намјере не постоје.

„Поносан сам на Војску Србије и што не постоји ниједна област у којој је драстично постигнут напредак као што је у Војсци. Данас је Војска Србије најмање 10 пута јача него прије 10 година“, изјавио је Вучић новинарима на војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ Батајница након приказа војних способности Војске Србије.

Он је истакао да је невјероватан напредак у платама војника, а да о оружју и оруђу не говори.

„`Алас` ракета је једна од најбољих на свету, потпуно су модернизовани хеликоптери. Данас имамо четири до четири и по пута дронова више приказано, него прошли пут. Произвели смо првих хиљаду дронова комараца-камиказа, који наносе велику штету и панику у непријатељским редовима, а овде је приказано 500“, рекао је Вучић.

Он је захвалио и намјенским предузећима, која производе оруђа и оружја, нагласиви да је више од 50 одсто данас приказаних производња Србије.

„Ваздухоплова је више него икада. За три до четири године биће ојачани са 12 авиона `рафала`, наручили смо и вишецевне бацаче ракета из иностранства, а набавићемо оруђе за стратешку и тактичку предност Србије с циљем одвраћања потенцијалне агресије на територију Србије, јер Србија нема никакве офанзивне намере“, изјавио је Вучућ.

Србија је, оцијенио је њен предсједникм, права еворпска сила по броју тенкова, а њени војници данас изгледају као најбоље опремљени у свијету.

„Данас смо приказали око хиљаду оруђа и машина више него прошли пут, као и највећи број војника, 6.500. Можете то да упоредите и са операцијама које се одвијају на ратиштима и да схватите да тај број прави озбиљну разлику“, истакао је Вучић.

Он је додао да очекује да у Влади Србије данас буде донесена одлука о увођењу војног рока у трајању о 75 дана.

„Тиме мушкарци стичу више одговорности и озбиљности и постају људи. За мушкарце ће бити обавезно, а моћи ће и жене да учествују“, рекао је Вучић.

На војном аеродрому „Пуковник-пилот Миленко Павловић“ у Батајници код Београда, одржан је приказ способности Војске Србије поводом Дана српског јединства, слободе и националне заставе, у присуству званичника Србије и Републике Српске.

Приказу су присуствовали предсједник Вучић са државним и војним руководством Србије, предсједник Републике Српске Милорад Додик, српски члан Предсједништва БиХ Жељка Цвијановић, премијер Српске Радован Вишковић, предсједник парламента Српске Ненад Стевандић, министри у Влади Српске, те министар безбједности у Савјету министара Ненад Нешић.

Више од 6.000 припадника Министарства одбране и Војске Србије, скоро 2.500 средстава наоружања и војне опреме и више од 50 ваздухоплова ангажовано је на приказу способности Војске Србије.

ИЗВОРсрна, фотo Курир
Претходни текстПреминула глумица Радмила Живковић
Сљедећи текстУ Бјелорусији урађене 24 трансплантације бубрега пацијентима из Републике Српске